En gång i tiden vandrade vi i solskenet.

Ah, härligt väder! Eh, va?! Tänker ni nu om ni bor i Göteborg. Det ösregnar liksom ute. Japp. Skitfint tycker jag. Nu har det varit solsken i ungefär en månads tid så nu kan jag ta en dag med regn. Få sitta inne och hänga framför datorn med en kopp te utan att få ångest. Jag gillar't. Dessutom ska det ju bli fint igen till helgen, så då kan det lika gärna vara lite regn idag.

Igår tog jag och Jimmy en sjukt lång promenad. 3½ timme traskade vi omkring. Sen blev jag hungrig och alla som känner mig vet hur kul det är att umgås med mig då. Nej. Inte kul alls. Så när vi kom hem igen vid 19-tiden och jag inte ätit sen 11.15 så var jag helt trött och arg och ja. Då fick det bli kasslergratäng. En sån där snabbmat-fuskgratäng.

Kasslergratäng med pizzasmak och ris

För 2 portioner

ca 300 gr kassler
1 frp Kelda Tomato Treat
oregano
pasta rossa-krydda
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i skivor.
Lägg i en ugnsform.
Häll över tomatsåsen.
Krydda efter behag.
Strö över riven ost.
Gratinera i ca 15 minuter.
Servera med ris och sallad.

Hoho. Det är ju så enkelt att man nästan skäms över att skriva ut receptet. Men jag gör det ändå, för ibland vill man ha någonting enkelt. När man gått på 3½-timmars promenad till exempel.

Imorgon är det fredag och sedan har jag 2 veckors semester. Woohoo! Då ska jag på en veckas rekreations-läger i Dalarna. Ja. Hälsa på mamma och pappa alltså. Det blir fint det. Jag pallar inte att sitta instängd i en lägenhet hela sommaren. Så en vecka med hus och trädgård och badsjö alldeles i närheten kommer att göra mig gott. Nu ska jag dricka lite te. Gröna Tidaholm. Det är också gott och gör mig gott.

Papercuts - Jet Plane

Kommentarer
Postat av: Malin.T

3,5 timma människa!! Då kan jag förstå att du blev vrålhungrig sen helt plötsligt då du dessutom inte ätit på hela dagen, du är ju galen ;-)!

Hoppas du sitter mätt, nöjd och glad med en kopp the eller ett glas vin nu och bara njuter, och att renet har slutat...

Kram Malin

2010-07-08 @ 19:06:52
URL: whttp://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0