Bechamel.

Har jag inte ätit idag. Inte ens varit i närheten av. Bechamelsås alltså. Nu fick jag lov att googla på bechamel och fick lära mig att det var Ludvig XIV's överhovmästare Louis de Bechamel som gett namn åt såsen. Fint. Då har jag lärt mig någonting nytt idag också. Och varför jag ens kom in på bechamel från början har jag ingen aning om. Då vi har ätit ännu en kycklingsallad till middag idag. Men det är ju för varmt för att äta någonting annat.


Matvetesallad med kyckling & chevré

För 2 portioner

2 portioner matvete
2 kycklingfiléer
½ påse blandad sallad
6 st cocktailtomater
1 liten rödlök
1 päron
120 gr chevré
en näve russin
25 gr pinjenötter
1 granatäpple

Koka matveten efter instruktioner på förpackningen.
Tärna kycklingen och stek den.
Finhacka rödlöken.
Halvera tomaterna och skär päronet i mindre bitar.
Blanda sallad, tomat, rödlök, päron och russin.
Blanda ner matvete och kycklingfilé.
Skär chevrén i mindre bitar och blanda ner.
Toppa med pinjenötter och granatäpple.

Chevré är ju helt sinnessjukt gott. Speciellt när den är lite halvsmält som den blev i denna salladen. Yumyum.

Förresten ljög jag igår när jag skrev att jag mådde bättre. Eller, jag mådde ju bättre just då. Men när jag vaknade i morse var det febrigt, snorigt och halsont igen. Så jag har tagit det lugnt som det bara går hela dagen. Klädde inte ens på mig förrän i tretiden. Man ska ta det lilla lugna när man är förkyld, då blir man frisk fortare. När jag väl klätt på mig tog jag tag i det där med plankan. Eller såg till att Jimmy kunde ta tag i det där med plankan genom att låna en såg av grannarna. Så när plankan blivit lagom lång så gjorde jag såhär med den:

Yes. Jag satte den i fönstret i trappen och så ställde jag lite fina saker på den. Tänk så trevligt det kan bli med hjälp av en liten planka. Nu försöker jag övertyga Jimmy om att vi ska ha en fin broderad bonad på dörren i hallen där det står: "Välkommen kära du, till herr von Lindroos och hans fru." Men Jimmy är inte alls lika sugen på det som jag är. Kanske om man gör den lite mer modern. Någonting i stil med: "Hej på dej, här bor Jimmy och hans tjej!" Ja. Det tåls att funderas på.

The Pernice Brothers - The End Of Faith


Kommentarer
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Vilken mumsig sallad! Ja, lite för varmt har det nästan varit för att äta idag...

2010-07-21 @ 22:09:23
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Malin.T

Visst är chevré supergott, till typ allt! Vi har precis ätit en kycklingssallad till lunch men med mozarella istället och fusilli med pesto, mums.

Trist att du inte mår bättre, du får försöka sova lite och inte hålla igång hela tiden ;-) Men plankan blev ju riktigt fin, speciellt med lite fina grejer på!

Kram Malin

2010-07-22 @ 13:02:32
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0