Söndagssoppa.

Ah. Det är så härligt att vara hemma igen och efter att ha stått och lagat mat ett tag sedan servera maten, fråga Jimmy vad han tyckte och få en rynkande näsa och ett skeptiskt: "Sådär..." till svar. Det blev soppa till söndagsmiddag. Kanske inte riktigt vad man tänker på när man hör ordet söndagsmiddag, men efter två veckor av julmat och festmat och annat stabbigt så kändes det faktiskt helt rätt med söndagssoppa.


Palsternackssoppa

För 4 port

1 gul lök
500 gr palsternacka
1½ dl vitt vin
6 dl vatten
1½ tärning grönsaksbuljong
2½ dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Skala och finhacka löken. Skala och tärna palsternackan.
Fräs löken i en stor kastrull. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljong.
Låt koka tills palsternackan mjuknat. Mixa soppan slät.
Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Servera!

Det krävs en del salt för palsternackan är ju ganska söt. Men jag gillar det. Palsternacka alltså. Det är nog favoriten bland rotfrukter. God i soppa och god i ugnen och god och god. Att soppan går på ca 7 kronor per portion sitter ju inte heller helt fel. Det var gott alltså, tyckte jag. Det viktigaste är ju vad jag tycker, tycker jag.

Allt är som vanligt i och med att det är kallt här hemma också. Trots tofflor och tjocktröjor. Imorgon ska jag ringa fastighetsskötaren och beklaga mig lite. Imorgon är det också dags för ett rejält tag med b-uppsatsen. Kanske ska jag bestämma mig för vad jag ska göra med mitt liv också. Om jag ska plugga engelska i vår eller försöka hitta mig ett riktigt jobb. Varför kan ingen bara berätta för en vad man ska göra och inte göra. Det här med att fatta beslut har aldrig varit min grej. Det är ju sånt jag har Martina till!

Maskinen - Bränner

Kommentarer
Postat av: Malin

En värmande soppa sitter ofta fint på hösten och vintern :)



Pajen var jättegod! Så god att jag faktiskt gjorde den idag igen så att mamma skulle få smaka. Gjorde den lite starkare den här gången - ännu godare! Och jag håller med, avokado är grejen!



Och tack, jag trivdes fint i klänningen, även om det gjorde lite ont i mig att tvingas använda axelbanden.



Du är inte ensam om att undra över vad det ska bli i framtiden. Jag har inte den blekaste. Plugga, men vad? Jobba, men vart? Skulle också behöva nån som fattade beslut åt mig, jag har ju beslutsångest vad gäller ALLT verkligen. Som att välja färg på strumporna eller smak på chipsen. Så hör av dig om du hittar nån bra ;)

2010-01-03 @ 22:57:55
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Ät med Nova

Ett sånt bra sopptips! Palsternacka är the shit.



Angående "vad-man-ska-göra-med-sitt-liv" så skulle jag nog råda dig att ta det som det kommer. Sök jobb inom någon bransch som intresserar dig och hittar du inget som känns rätt så kan du ju ha skolan som en backup om du hittar någon rolig kurs. Då kan du ju söka extrajobb inom lite olika områden (om du vill variera det du har nu). Inget behöver ju vara för evigt så om du inte trivs är det ju bara att göra något annat. Det viktiga om man inte vet är nog att göra lite olika saker, så att man får testa på sånt som känns intressant och få lite inspiration. Det är så jag har hittat fram till mitt nuvarande jobb i alla fall :) Lycka till :)

2010-01-04 @ 22:19:03
URL: http://blogg.passagen.se/novanen
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Otacksamt när folk dissar ens mat, alltså. Min syster är ihop med en kille från Indien, där all mat är ganska såsig och blöt. I Sverige är den lite torrare, så när hon bjöd honom på bakad potatis igår var han inte så lyrisk. Hans svenska är sådär, de pratar mest engelska. Men de har en svensk kokbok, och ur den skulle de välja maträtter för att dela upp den kommande veckan. Min syster var smart och valde enkel pasta, och han tittar ju bara på bilderna. Just nu är hon väldigt skadeglad och smörjer sitt krås, för imorgon ska han laga handrullade thailändska frikadeller.

2010-01-05 @ 16:28:17
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Det är rackarns synd att min syster och Vimal har flyttat till Skåne, annars hade det onekligen varit ett tacksamt scoop att blogga om hans små frikadeller.



Jag har för övrigt löst ditt framtidsproblem. Jag tycker att du ska bli författare. Du är jätteduktig på att skriva, och jag skulle köpa din bok! (Hoppas dock på att få den gratis i PR-syfte, lite som Ridderheims E-nr-fria julskinka) Alla säger hela tiden att de ska skriva en debutbok och skicka in till förlag, men det är väldigt få som får ändan ur vagnen och gör det. Frågan är bara vad man ska skriva om... Mat kanske? Alla gillar mat.

2010-01-06 @ 19:41:34
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0