Quornlasagne.

Idag har vi ätit lasagne. En vegetarisk sådan också. Varken jag eller Jimmy är särskilt förtjusta i vanlig lasagne, så jag försöker hitta något gott alternativ. Testar mig fram. Hittills är kyckling- och baconlasagne det alternativ som funkar bäst. Men om man är vegetarian så kan nog den här funka bra också minsann.


Quornlasagne med spenat och keso

För 5-6 portioner

250 gr naturell keso
2 morötter
ca 150 gr hackad bladspenat
1 frp quornfärs
2 burkar krossade tomater
2 vitlöksklyftor
timjan
oregano
200 gr fetaost
riven ost
lasagneplattor

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv morötterna fint. Hacka spenaten.
Blanda keso, morötter och bladspenat.
Stek quornfärs och häll över tomatkross. Skala och finhacka vitlök.
Blanda ner i färssåsen. Smaka av med timjan och oregano.
Smörj en ugnsform. Varva kesoröran, quornfärssåsen och lasagneplattor.
Toppa med smulad fetaost och riven ost.
Gratinera i ca 30 minuter. Servera med en sallad.

Galet mycket mat blev det och galet mätt blev man. Så nu vet jag vad jag får ha i matlådan resten av veckan. Jimmy försöker undvika de vegetariska matlådorna så gott det bara går. Det har börjat gå så långt att han paxar matlådor. Jag tycker att den som lagat maten i matlådan borde få bestämma vem som ska äta den... Men det är ju bara som jag tycker.

Annars har vi möblerat om halva lägenheten. Tvingat in sängen i sovalkoven så fötterna numera ligger mot den hemska luckan som jag brukar drömma mardrömmar om och som släpper in all kyla. Och flyttat Jimmys dator till andra änden av rummet så inte ljuset från skärmen stör mig när jag ska sova och han envisas med att titta på hockey hela nätterna. Jag tror han börjar ta mina hot om att rymma med en cirkusdirektör på allvar. Tur det. För annars hade jag ju fått lov att hitta en cirkusdirektör att rymma med, och såna finns det inte direkt gott om nuförtiden. Om det ens finns några alls? Och nej, jag vill inte rymma med någon av bröderna Bronett. Tack.

Och till Mim som undrade vart jag fått tag i det fina kakfatet i inlägget här under. Jag vet tyvärr inte, jag fick det i julklapp av mina föräldrar och jag vet inte alls var de lyckats få tag i det. Men det är fantastiskt fint så jag är väldigt glad över det!

Peter Von Poehl - The Story Of The Impossible

Kommentarer
Postat av: Tezz från Kungens Kurva

Intressant med alternativ till vanlig lasagne! Är visserligen väldigt förtjust i vanlig lasagne oxå, men lite omväxling är ju aldrig fel :)

2010-01-27 @ 12:07:52
URL: http://www.kungenskurva.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0