Quornfilé i ananas- & kokossås.

Igår åt vi en av mina favoriträtter, fast då ska den vara med lax. Det är meningen att den ska vara med lax från början, men igår bytte jag ut laxfilé mot quornfilé istället. Bilden är inte alls bra och ger inte den här rätten rättvisa alls, men det är som det är. Detta är faktiskt hur gott som helst, så testa det. Helst med lax, gärna med quorn och kanske kan det funka med kyckling eller fläskfilé också. Det är mycket möjligt.


Quornfilé i ananas- & kokossås.

För 2 portioner

4 st quornfiléer

Såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
1 liten burk krossad ananas
kokos
2 st vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225 grader.
Stoppa in quornfiléerna i ugnen i ca 25 minuter.
Blanda ihop yoghurt och krossad ananas. Ta med spadet från burken.
Pressa ner vitlöksklyftorna.
Blanda ner kokos efter behag,
beroende på hur tjock du vill ha såsen och hur mycket kokos du vill att den ska smaka.
Ta ut quornfiléerna och häll såsen över.
Sätt in i ugnen ca 15 minuter till.
Servera med klyftpotatis eller ris och en sallad.

Den här såsen är faktiskt precis lika god att servera kall så om man vill kan man skippa att ta den i ugnen och bara ta den bredvid istället. Väldigt gott på sommaren om man grillat laxen. Till och med Jimmy sa att det var gott och åt upp allt med glad min. Då förstår ni ju själva hur gott det är!

Igår kväll satt jag och sällskapade med Jimmy, Robban och Martin när de förfestade i vårat vardagsrum. Själv drack jag bara te och skrattade åt dem när de tvingade i sig själva Fernet. Bara för att det är årets innedryck 2010. Vem fan har bestämt det? Fernet är ju det äckligaste mänskligheten hittat på sen whiskeyn. Sen försvann de ut i natten och jag lekte med mina kompisar i OC. Idag ska jag fortsätta bråka med massa dumma teoretiker. Jag hatar teoretiker. Kanske att jag tar itu med disken först... Undanflykter är jag bra på. Det skulle jag kunna skriva en b-uppsats om.

Martha Wainwright - L'Accordéoniste

Kommentarer
Postat av: Malin

Den där såsen måste jag prova, laxtokig som jag är :) Lät ju supersmarr!



Det blev fest till slut ändå. Hade bestämt mig för att inte gå ut, men så var jag och tittade på basket och de spelade bara massa peppmusik i time out:erna så festsuget kom tillbaka. Fast jag velade ändå. Sen efter 22, DÅ bestämde jag mig för att gå ut. Så jag gjorde mig i ordning snabbare än snabbast, hetsdrack och dansade hela natten. Lovely! :) Och det bästa av allt är att jag faktiskt mår helt okej idag. Söndagsinfluensa, ja visst, men inte värre än vanligt, trots att jag bara sov tre timmar i natt (7-10). Men nu får det nog bli lugnt ett tag. Vill ju inte inleda 2010 med en levertransplantation ;P

2010-01-10 @ 18:47:39
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Rebecca

låter riktigt gott!

2010-01-10 @ 20:11:25
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: Kalasgott

Spännande sås!! Hoppas att allt är bra med din Pernilla, och att vi ses snart igen kanske genom något tastecastigevent! Kram, Jennie.

2010-01-10 @ 21:07:08
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0