Indisk quorngryta.

Alltså, de där indierna. De kan ju inte gå hungriga direkt. Inte om de äter sånt som vi åt idag i alla fall. Fast jag gissar att indisk mat i Indien inte är som indisk mat i resten av världen. Jag är så jädrans mätt just nu. Jag kände mig som den där pojken i Mathilda som blir tvingad att äta upp en hel chokladtårta när jag åt de sista tuggorna. Det är inte ofta det går så tungt. Men det var så gott så jag ville inte slänga det heller. Man ska inte låta mat förfaras, det har min far lärt mig.


Indisk quorngryta

För 2 portioner

ca 150 gr quornbitar
400 gr passerade tomater
2 msk flytande honung
½ liten burk majs
ca 50 gr cashewnötter
cayennepeppar
garam masala
ingefära
spiskummin

Stek quorbitarna en djup stekpanna eller en gryta.
Tillsätt tomaterna och honung. Krydda efter behag.
Tillsätt majsen och cashewnötter några minuter innan servering.
Smaka eventuellt av med mer kryddor.
Servera med naan-bröd.

Svårare än så var det inte. Men ändå så gott. Och så galet mättande. Jag gjorde min gryta ganska stark, men det är ju förstås en smaksak. Fast indisk mat ska ju vara lite stark. Både barnen i min värdfamilj i Brighton och den äldsta flickan som jag hade hand om på Nordirland var helt galna i stark indisk mat. Sånt ser man inte ofta i Sverige. Här skriker ju barnen om det är lite citronpeppar på fiskpinnarna. Hmm... Jag blir nog tvungen att föda upp mina barn i Storbritannien. Eller lära dem att äta stark mat från början. Jag och min Storebror gillade ju stark mat även som små, så det är kanske en vanesak. Mina barn ska gilla stark mat, annars lämnar jag bort dem!

Nu ska jag fortsätta dricka vatten. Senare kommer Evelina hit så ska vi ta en kvällspromenad. Jag vet, helt galet romantiskt. En månskenspromenad nere vid vattnet. Undrar om hon tänker fria... I vilket fall som helst är det bra att hon kommer och rastar mig lite. Jag är inte så bra på att få sånt gjort på egen hand.

The Irrepressibles - The Tide

Kommentarer
Postat av: Malin

Det gick alldeles utmärkt med kärleksmumsen, de blev supersmarr :) Kikade på ditt recept, gillade att kakan bara skulle stå 15 minuter i ugnen istället för typ 30 som det var på andra recept jag hittade. Förresten tror jag att du glömt skriva ut mängden kakao i receptet, antingen det, eller så var jag blind.



Åh, allt med cashewnötter i kan ju inte va annat än gott! Och jag håller med dig, mat SKA va stark! Annars är det bara trist, intetsägande och torftigt. Kryddor ska det va - massor! Så man måste halsa massor av vatten efteråt ;) Du får köpa starkt barnpuré till dina kids! Eller krydda dom extra. Lika bra att dom lär sig från födseln. Pimpa vällingen!

2010-01-12 @ 21:36:41
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Helena Ljunggren

Nu ser det sådär gott ut igen! All mat med kummin i är jag helkär i :)

2010-01-13 @ 10:05:13
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: Rebecca

GUD vad gott det ser ut :D

2010-01-21 @ 07:23:08
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0