Biff Teriyaki.

Idag har jag lagat biff teriyaki för första och sista gången. Inte för att det var äckligt, det var jättegott, men ända sedan Jimmy fick veta vad vi skulle få för mat i förmiddags så har han gått runt och hittat på Teriyaki-sånger och ramsor och sagt Teriyaki med indisk dialekt i varenda mening. Det hjälpte inte att jag berättade att teriayki är japanskt, han fortsatte ändå med argumentet: "De kanske äter teriyaki i Indien också, vi äter väl inte bara falukorv?!" Så nu tänker jag aldrig mer laga Biff Teriyaki, det är helt enkelt för roligt för att Jimmy ska kunna hantera det. Men om ni vill laga det så kommer receptet här:


Biff Teriyaki

För 3 portioner

ca 400 gr strimlat nötkött
2-4 st färska champinjoner
150 gr wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk (400 gr)
1 dl teriyaki-sås
2 msk soja
2 msk sambal oelek

Skiva champinjonerna.
Stek köttet i en djup panna.
Tillsätt wokgrönsakerna och champinjoner när köttet är genomstekt.
Fräs på detta.
Tillsätt kokosmjölk, teriyaki, soja och sambal oelek.
Låt koka ihop i ca 10 minuter. Servera med nudlar eller ris.

Annars har jag hängt på vinden med hyresvärden idag. Hyresvärden tog med sig Evelina också. Ja, det var Andreas som kom förbi för att hämta sitt Playstation. Varför han tvingade med sig stackars Evelina vet jag inte, för att hon skulle få frysa på våran vind kanske? Sen anordnade Jimmy en parfymprovning för Andreas så nu stinker det parfym i våran soffa. Eller, Andreas soffa, så det är kanske inte mer än rätt. Sedan försvann våra långväga gäster iväg för att spontant köpa lite vin till en spontan kväll. Väldigt spontant.

Nu ska jag och Jimmy se på film. Sånt som inte lika spontana människor gör på fredagskvällarna. Förresten, om man läser en blogg som tillhör en människa man inte ens känner men ändå tror att allt den skriver handlar om en själv, vad är man då? Egocentrisk eller paranoid?

Amanda Jenssen - Sing Me To Sleep

(jag vet att jag är lite tjatig med amanda jenssen nu men hennes nya album är ju faktiskt rent ut sagt jättebra. och den här låten är så fin att jag nog till och med skulle kunna ha den på min begravning. sorgliga låtar som gör ont i det lilla pophjärtat sitter liksom aldrig fel.)

Kommentarer
Postat av: Annapanna

hohohoh. amanda jenssens låt ligger under kategorin nötkött, hohohohohoho :P öh. skulle bara påpeka det :P

2010-01-10 @ 01:13:28
URL: http://anagoesbananas.blogspot.com
Postat av: Jessica

Åh, vad jag skulle vilja ha den grytan här och nu, men inte då här står kokkorv och mos på menyn, inte ens säker på om det blir riktigt mos, har jag riktig otur blir det pulvervarianten =(, måtte jag bli bra i benet snart ;)

2010-01-10 @ 13:04:42
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: SweGizmo

Trevlig Blogg :)

2010-08-19 @ 23:21:51
URL: http://swegizmo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0