Mini-muffnies? Mini-broffins?

Det tog mig väldigt lång tid att bestämma mig för vad jag skulle kalla de här små sötsakerna. Minibrownie-muffins? Minimuffin-brownies? Brownie-minimuffins? Så där höll jag på ett tag. Sen kom jag på att a name is just a name. What's in i name? A rose by another name would smell as sweet. Nej. Jag ställde mig faktiskt inte och citerade Shakespeare, jag bestämde mig helt enkelt. När jag gick på gymnasiet hade jag en svensklärare som kunde citera hela Hamlets monolog på flera olika språk. Leif, vilken kille! Alla borde ha en lärare som Leif nångång i livet. Förlåt. Muffins. Jag ska skärpa mig.


Brownie - Minimuffins

12 st

75 gr mörk choklad
75 gr smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
½ dl vetemjöl
ca 50 gr hackade valnötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en minimuffins-form.
Smält choklad och smör i vattenbad.
Vispa ihop strösocker och ägg. Blanda ner mjöl.
Blanda ner choklad- och smörblandningen.
Vänd till sist ner nötterna.
Skeda upp smeten i muffinsformarna.
Grädda i ca 18 minuter tills muffinsarna fått en krispig yta.

Så himla enkelt. Så himla lite ingredienser. Så himla gulliga små bebismuffins. Så himla goda. Ibland behövs det inte mer än så. Jag skulle kunna äta upp allihopa idag. Men det tänker jag inte göra. Jag ska faktiskt åka hem till Evelina snart och titta på Andra Avenyn. Jag har hittat Lotta Björn förresten! Hon gömmer sig inte alls utomlands, hon gick förbi utanför mitt jobb igår. Jag funderade på att springa ut efter henne och be henne ange sig själv till polisen. Andra Avenyn är väl en dokumentärserie? Eller?

Kid Cudi Feat. Common & Kanye West - Make Her Say

(jimmy är inte hemma så jag hip-hop'ar mig. fast nu blev jag rädd för lady gaga. hon är skitläskig ju. sandra sprang runt och jagade mig på juldagen och lekte lady gaga. inge kul! skitläskigt var det! jag måste byta kanal på radion när jag hör introt till bad romance, så rädd är jag för lady gaga.)

Kommentarer
Postat av: Helena S - Bara en kaka till

Skitkasst av arbetsförmedlingen att inte ha någon fika! Ibland undrar man vad de gör överhuvudtaget.



Det overpricade teet var väldigt gott, så om du är hemma hos någon som har det rekommenderar jag att du ser till att bli bjuden på det. Men jag kommer inte att köpa fler så dyra teer, normalpristeer är nog minst lika goda. Skulle vara om jag blev lite rikare då. För gott var det.



De där nudlarna stod nog bland Santa Marias övriga wokprylar på Maxi. Fast det var inte jag som handlade, jag outsourcade det. När Olof kom hem med de här nya, skumma nudlarna öppnade jag munnen för att bitcha på honom, men sen kom jag fram till att det kan vara kul att prova något nytt, och var istället klädsamt tyst.

2010-02-04 @ 10:52:56
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Malin

Google är mitt orakel, har svar på allt ;)



Perfekt storlek på dom här kakorna du gjort (lägg märke till att jag använde ordet kakor, slipper jag välja benämning ;P), sådär så man liksom kan ta fler med gott samvete. Precis så jag vill ha't!



Du har förresten fått en award av mig. Kika in på min blogg så ser du vad du ska göra :) Om du känner dig manaaad. Var ju tvungen att länka till dig, diggar ju din blogg en massa.

2010-02-04 @ 13:44:00
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Jessica

Hade denna smet som grund till mina browniemuffins, så mumsiga. Shit nu satte mitt sockerberoende in igen.

2010-02-04 @ 18:46:25
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0