Master gave Dobby a sock!

Igår var det dags för ännu en sån där "hur-får-jag-det-här-att-se-gott-ut?"-rätt som serverades till middag. Det fick jag inte. Det var en helt omöjlig uppgift. Däremot smakade det gott och ibland får faktiskt det vara huvudsaken. Som igår till exempel. Jag skyller på linserna, det går ju inte att koka röda linser utan att det blir en enda stor geggamoja av det.


Quorn- & linsgryta

För 2 portioner

½ aubergine
1 gul paprika
ca 150 gr quornbitar
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
santa maria Piri Piri
1½ dl röda linser
4 dl vatten

Koka linserna i vattnet i ca 10 minuter.
Strimla paprikan. Tärna aubergine.
Fräs quorn, paprika och aubergine i en stekpanna.
Krydda med Piri Piri.
Blanda ner tomatpuré och sambal oelek och låt fräsa i någon minut.
Blanda de kokta linserna med quornfräset.
Servera.

Ja. Lättare än så blir det väl knappast. Men det allra konstigaste hände nog ändå när jag serverade maten. Det var ett himla gnäll innan från han som jag bor med. Linser är ju inte direkt det bästa han vet. Men han tog en tugga och sa sedan: "Mmm, det var gott!" Jag fick nästan en hjärtattack av chocken. Sedan blev jag lyrisk och blev tvungen att utropa: "Master gave Dobby a sock!" Som den lilla husalfen i Harry Potter när Lucius Malfoy oavsiktligen ger honom en socka som gör så att Dobby blir fri. Så glad blev jag. Nu vet jag hur Dobby kände sig när han fick den där lilla strumpan.

Nu ska jag ta på mig någonting lite finare och sen ska jag åka hem till Jolin på middagsbjudning. Jag vill ha fett. Hoppas det blir något fett. De senaste dagarna har jag gått runt och varit sugen på vispgrädde. Alltså, bara vispgrädde. Jag tycker knappt ens om vispgrädde. Då måste ju kroppen ha enorm fettbrist. Just den biten håller inte riktigt mina kläder med om, men vem ska man lyssna på? Sin kropp eller sina kläder? Lätt kroppen. Den har ju en hjärna, kläderna har ju bara... Tyg. Och alldeles för lite också.

Alkaline Trio - Calling All Skeletons

Kommentarer
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Haha, jag brukar också vara sugen på fett! Mitt och Olofs motto är "Fett är gott"! Jag är alltid sugen på vispgrädde. En semla skulle inte sitta fel. Men mest av allt är jag sugen på chips och dip. Igår hittade jag en gammal färdigblandad Fresh Island-dip i kylen. Jag hade inga chips så jag dippade gurkbitar. När ingen såg på, så jag slapp dela med mig. Men jag hade ju hellre dippat chips.

2010-02-25 @ 21:05:52
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: carolina

alltså, jag hade också en period när jag var sugen på vispgrädde. säkert fettbrist. och grädde ÄR ju gött. princesstårta, kladdkaka med grädde...you name it!

har du fyllt år föressten? GRATTIS =)



hehe, du, jag och bebisen kan gå på indieklubb tycker jag, eller åka till emmabodafestivalen!!

2010-02-26 @ 16:38:32
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0