Fransk långtradare.

Häromveckan kom Jimmy hem och frågade om jag visste vad en Långtradare var. I maträttsväg alltså. Jag vet ju vad en långtradare som åker på vägen är och vad en långtradare i Ryska Posten är. Men en Långtradare i matväg hade jag aldrig hört talas om. Tydligen är det bara ett roligare ord för falukorv i ugn. För några veckor sen gjorde också Helena som har bloggen Bara En Kaka Till Falukorv Provencale. Det lät roligt tänkte jag, så igår var det min tur att göra samma sak. Falukorv Provencale, eller en Fransk Långtradare om man så vill. Jag ändrade om lite i receptet, hade missat det där med provencalsk kryddblandning (för det var ju inte alls en viktig del av receptet, haha) så jag körde med hemmakryddning istället.


Falukorv Provencale

ca 600 gr falukorv
½ aubergine
½ zucchini
dijonsenap
1 msk olivolja
4 klyftor vitlök
mejram
timjan
rosmarin
dragon
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva falukorven nästan hela vägen ner i centimetertjocka skivor.
Skär aubergine och zucchini tunt.
Bred senap mellan falukorvsskivorna. Stick ner grönsakerna.
Pressa ner vitlöksklyftorna i oljan. Pensla korven med vitlöksoljan.
Krydda över korven. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
Ta ut och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 10 minuter till.
Servera med potatismos och en sallad.

Det luktade vitlök i hela våran lägenhet resten av kvällen sen. Men det fick det väl vara värt för det var himla gott. Potatismos är nog lite min grej. Hemgjort äkta potatismos alltså.

Igår läste jag en jättefin gullig kärleksblogg som varje dag har Dagens Kärlekstips. Bloggen drevs tydligen av ett par som har ett passionerat, sagolikt och vackert förhållande. Fan, tänkte jag, jag vill också ha ett passionerat, sagolikt och vackert förhållande! Så jag tog till mig ett av deras Dagliga Kärlekstips som var att man skulle mysa tillsammans på morgonen. Sagt och gjort, jag och Jimmy gick upp klockan fyra i morse. Vi dukade upp en bautafrukost i vardagsrummet och satt och rostade bröd och hade det allmänt jättemys. Nu ligger Jimmy och sover, jag sitter gråtfärdig med världens magvärk av hunger och vet att jag snart kommer att bli jättearg på Jimmy för att han ligger och sover fast att jag egentligen är arg för att jag är hungrig. Tack! Tack för kärlekstipset. Det var verkligen jättefint. Nu har jag ett kärlekstips till er: "När spelade ni Rysk Roulette med eran partner senast?"

Nu kan det ju faktiskt vara så att vi gick upp klockan fyra i morse för att det var hockey på teve också. Men hur passionerat, sagolikt och vackert låter det?

Marina And The Diamonds - I Am Not A Robot

Kommentarer
Postat av: Carro

Mmm, det lätt göttigt ! Min farmor gör gudagod Potatismos .. Vi åt ugnsgratinerad Falukorv för någon vecka sedan, pappa kallade det Radhusbiff, lite mysko .. Det må vara en riktig svensk rätt, men biff? ;D I brist på lyxigt kött får man ta till körven, haha ..

2010-02-16 @ 19:27:11
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: Helena S - Bara en kaka till

Kul att det blev gott! Jag älskar falukorv, det är en tacksam vardagsrätt. Själv åt jag popcorn till middag igår, det var inte fel det heller. :-)

2010-02-17 @ 08:30:42
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Gjorde en variant på denna en gång. Blev så smaskigt! Älskar långtradare!!



http://mumsfillibaba.blogspot.com/2009/12/ugnsbakad-falukorv.html

2010-02-17 @ 15:02:20
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0