Att åka eller inte åka...

Ner på stan, det är frågan. Jag skulle behöva 2 saker nere på stan. Men samtidigt är det ingen världskris och mitt bekväma jag säger att jag kan gå på Systembolaget här bredvid istället och köpa det andra en annan dag. Fast. Nej. Nu ska ni få ta del av våran fredagsmiddag och sen åker jag.


Dragonkyckling med rostad potatis


För 2 portioner

2 kycklingfiléer
2 dl lätt créme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 tärning kycklingbuljong
1 msk dragon (minst!)
svartpeppar
vitlökspulver

Skär kycklingfiléerna i bitar.
Genomstek dem i djup stekpanna.
Häll över créme fraiche och matlagningsgrädde.
Smula ner buljongtärningen.
Smaka av med kryddorna.
Servera med en sallad och potatis.

Fy HULINGEN, vad gott det var! Låt er inte luras av det enkla receptet. Det här är bland det godaste jag ätit på väldigt länge. Jag hade säkert i lite andra kryddor också som jag inte minns, men det där var nog själva grundkryddorna. Jag åt upp hela den där monsterportionen på tallriken, och mot slutet var det bara för att det var så gott. Det här kommer att bli en återkommande rätt i vårat hushålle. Mmm...

Annars låg jag mest i soffan hela kvällen. Somnade till och med i soffan. Jimmy har köpt en kabel som gör att vi kan koppla in teven direkt tills hans dator. Oh joy! Njae. Jag vet ju hur det kommer att bli. Nu kommer även min teve att bli övertagen. Det började med att min dator blev utskickad till köket för att Jimmy plötsligt skulle ha två datorer så min fick inte plats i vardagsrummet längre. Nu kommer även min teve bli ett offer. Det kommer att vara hockeymatcher på min teve dygnet runt. Jag gillar visserligen hockey, men inte dygnet runt. Hejdå teven. Vi hade det bra ihop. Precis som gräs och en antilop. (Ja Des, jag snodde din fina diktrad där.)

Nu måste jag klä på mig. Folk blir så upprörda när man springer runt på stan i pyjamas.

Dirty Projectors - No Intention

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jättetråkigt att du inte kan komma hit och hälsa på:-( Tyckte det skulle bli så roligt att träffas igen efter såååå länge. Men men vet allt med det att ha lite pengar så jag förstår dig. Måste bli att vi ses till sommaren i alla fall, för SKA till Sågmyra då, men har inte bestämt semestern än så vi får se när.



Den där maten lät jättegod, skall prova på det en dag. Vad har du gjort med potatisen, stekt den hel?

Såg skitgott ut i alla fall:-)



Puss och kram!

2010-02-07 @ 14:19:12
URL: http://johannamariastrand.blogg.se/
Postat av: Jessica

Kycklig och dragon är aldrig fel ihop, så jag förstår om det här blir en återkommande rätt, mums!

2010-02-09 @ 09:28:24
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Mari

hittade din blogg av en slump då jag sökte på recept till kycklingfile. VILKEN BRA BLOGG med massor av recept. Min gubbe har börjat banta och vill gärna äta kyckling. Jag älskar att laga mat, men ibland tar även min fantasi slut. Nu har jag massor av recept att prova från din blogg. Det tackar vi för.



2011-09-09 @ 14:46:52
URL: http://www.marixma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0