En vacker suck.

Här kommer receptet på julgodiset som jag och Storebror slängde ihop en kväll innan jul. Slängde ihop är verkligen rätt ord också, för ingen av oss hade en aning om vad vi skulle göra för julgodis så vi bara tog det som fanns hemma och så blandade vi ihop det vi tyckte var gott. Lite kebabsås, lite daim, lite choklad, lite chili. Nej. Inte riktigt, men godis som vi tycker är gott slängde vi ihop. Så blev det himla jättegott, och när Maddyn var och hälsade på döpte hon dem till något jättefinurligt som jag glömt bort nu. Så det får bli något mindre finurligt.

Syskonen Jonssons Julgodis

600 gr ljus eller mörk choklad (vi hade mörk)
ca 2 tsk pepparkakskryddor
ca 10 - 12 st digestivekex
1 påse NonStop
1 påse Dumle
1 dl kokosflingor

Smält chokladen över vattenbad.
Blanda ner pepparkakskryddorna när chokladen smält.
Ta mer eller mindre krydda efter egen smak.
Dela digestivekexen. Dela dumlen på hälften.
Blanda kex, nonstop, dumle och hälften av kokosen i en skål.
Häll över pepparkakschokladen.
Bred ut smeten på en pappersbeklädd plåt.
Häll över resten av kokosen.
Låt stelna. Skär i lagom stora bitar.

Lagom stora bitar är ganska små bitar, för det blev väldigt mäktigt det här. Det är ju som Rocky Road fast med andra grejer i. Himla lätt sätt att göra godis på. Blanda ihop godis med godis och gör det till godis. Fint.

Nu ska jag gå och handla lite saker inför imorgon. Tydligen måste man ha något mousserande att dricka. Och så blev jag efterrättsansvarig igen. Bara sådär. Så det måste väl handlas någonting att göra efterrätt på också. Fast mest ser jag fram emot att få sova ut imorgon. Fastän att jag bara jobbat två dagar denna veckan känner jag mig som en urvattnad trasa. Knasigt.

Christian Kjellvander - Poppies And Peonies

(för det var så himla längesedan sist.)

Kommentarer
Postat av: Emma

Precis! Jag står just nu och rullar in alla glas i tidningspapper. Hur roligt det är på en skala? Inte ett dugg.. Pust! Tur man är ledig imorgon så man kan få sig ett glas vin samtidigt så kanske det blir lite roligare. Har du kommit på någon efterrätt tills imorgon? :)

2010-12-30 @ 16:21:39
URL: http://imittkok.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0