Ding dong! Merrily on high.
För 2 portioner
ca 300 gr fläskfilé
1 purjolök
2 dl matlagningsgrädde
1 msk soja
2 msk kalvfond
kanel
ingefära
Putsa fläskfilén och skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Strimla purjolöken.
Bryn fläskfilé och purjolök i en djup panna.
Tillsätt grädde, soja och fond.
Smaka av med kanel och ingefära.
Låt koka ihop ca 5 minuter.
Servera med kokt potatis och en god sallad.
Idag plågar jag Jimmy med julmusik och så har vi våra vanliga inredningsdispyter om huruvida vårat hem ska vara tråkigt och stilrent eller jäkligt fint och mysigt. Jag vill ha en julgran. Eller en krans i taket med små julgranskulor som hänger ner. Eller gigantiska julgranskulor i taket. Kompromissen blev detta:
Jackson 5 - Santa Claus Is Coming To Town
Visst är det alltid för snålt på såsrecepten, vi dubblar alla recept vad gäller sås...
Vi provade din nacho kyckling i fredags (länkade naturligtvis till dej) och var väldigt nöjda. Krämig och smarrig. Fast såsmängden var precis lagom, kanske du redan dubblat den? :)
Självklart ska det vara mycket sås!
Vilket mysigt fjällstugekök ni har!!
Hur snygg lägenhet har ni?? Värsta trendköket ju! Grytan låter god, den måste jag prova.
Håller med ang sås, fattar inte, gillar folk torr mat?? Sen i vissa recept så är det ingen sås alls, skittorrt typ, blä!! Näe, jag gör som du, dubblet upp, MINST ;-)
Kram
men jag har heller inte smakat sådana dära mozartkulor! vad fasen är grejen med det? ses vi förresten på snapsprovningen ikväll? jajaja!
(och ja, hallå! vilket überfint kök ni har!)
haha, du har rätt! klart det är imorgon. fattar inte vad jag tänkte när jag skrev det för jag har ju trott att det är på onsdag, fram tills igår. full koll som alltid :)