Plan A.

Tjoohoo! Idag mår jag inte illa längre. Fint det. Då har vi alltså lärt oss att min kropp behöver två dagar för att komma över en bakfylla. Sånt kan vara viktigt att veta inför framtida alkoholintag. Annat som jag har lärt mig idag är att jag är väldigt gammal. Det satt två småtjejer bredvid mig idag och väntade på pendeltåget, de lyssnade på musik i den enas mobil. "Nu ska du få höra en skiiiiitrolig låt! Så jävla kul!" Sa den ena tjejen till den andra. Så fnissade hon hysteriskt medan hon letade fram den på sin mobil. Så satte den igång och tjejen sjöng fnittrande med till: "You and me baby ain't nothing but mammals, so let's do it like they do on the discovery channel!" Den andra tjejen började också fnissa och hade liksom knappt hört en så rolig låt förr. Den singeln gav jag till Sandy i 13-årspresent. De här tjejerna var kanske 12-13 år, ungefär lika gamla som låten alltså. Jag kände mig så fruktansvärt gammal och ville mest hem till min gungstol, min lilla virkning och mina inlagda grisfötter.

Nej. Några inlagda grisfötter har jag faktiskt inte sett skymten av. Fast visst blev det husmanskost. Det är vi liksom lite förtjusta i här hemma, gamlingar som vi är.


Köttfärslimpa med ugnsrostade grönsaker, potatis och grönpepparsås

För 4 portioner

ca 400 gr köttfärs
2 dl vatten
5 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 påse fransk löksoppa (pulver)
1 ägg

½ zucchini
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
dragon
timjan
mejram

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vatten, ströbröd och potatismjöl.
Låt svälla i 10 minuter.
Blanda ner köttfärsen och den franska löksoppan.
Tillsätt ägget och blanda väl.
Forma till en limpa och lägg i en ugnsform.
Pensla limpan med matolja, vilken sort du nu har hemma.
Skär zucchini i stavar. Strimla paprikan.
Skala och dela vitlöken.
Lägg grönsakerna runt limpan i ugnsformen.
Ringla över olja och krydda med kryddorna.
Gratinera i 35 minuter.
Servera med kokt potatis och grönpepparsås.

Det var gott det och mättande. Nu tänker ni att jag inte är riktigt klok som blandar ner pulver-löksoppa i köttfärslimpan. Men jodå, jag är riktigt klok för det blev så gott så. Det var Jimmy som valde grönpepparsåsen och det var ju riktigt bra valt av honom må jag säga. Gott gott!

En annan sak jag lärt mig idag är att eftermiddags-tv inte är så roligt. Jag tänkte ta upp den gamla traditionen nu igen, men det var sådär alltså. Har man bara SVT1, SVT2, 4'an och 6'an som vi har så är ju utbudet ganska snålt. Jag upptäckte att Torkel Peterson (ja, ni vet "Benny the cop" och Sven i Patrik 1,5) egentligen pratar skånska. Det kändes faktiskt ganska konstigt. Tänk vad man hinner lära sig på en endaste dag. Det där med skola är överskattat, det räcker ju med att titta på eftermiddags-tv.

Will Scott - Jack's Defeat Creek

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Japp, för eller senare hinner åren ifatt en, inget man kan göra något åt. En praktikant som vi hade på jobbet en gång skulle gissa hur gammal jag var.Hon gissade "Ja du är nog ganska gammal, typ 29"!!! Amen människa, ganska gammal... Till saken hör att då var jag tio år äldre än det hon gissade (alltså typ 32?), hur lastgammal känner man sig då...



Sv: Ja Resorb har jag hört ska vara bra. Lämnar terapport så fort vi haft behov av det... Hoppas det dröjer!

/Anki

2010-08-17 @ 22:06:06
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Malinalin

Du-gammal?? Jaha, och vad gör det mig ;-)?? Redo för långvården kanske...hihi

Två dagar för att komma över en bakfylla, OJ vilken fest det måste ha varit! Själv har jag bakfylle-huvudvärk idag fast jag bara drack två glas vi igår...typiskt.

Kram Malin

2010-08-18 @ 08:47:29
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0