Människan.

Idag åt jag korv stroganoff på jobbet. Ja. Det var bara det.






Nej. Jag skojar bara. Men jag åt korv stroganoff och ris på jobbet. Det är inga fel alls på korv stroganoff och ris, det var bara det att jag innan jag åkte till jobbet tog upp en bit falukorv ur frysen och tänkte att jag skulle laga falukorvsgratäng och ris till middag. Så då kändes det ju inte så jätteroligt med korv stroganoff. Jag lagade faktiskt falukorvsgratäng till middag också. Så nu har jag haft en riktig falukorvsmåndag och behöver inte äta falukorv på en månad. Minst. Såhär gjorde jag falukorvsgratängen:


Kryddig falukorvsgratäng med ris

 

För 4 portioner

 

ca 400 gr falukorv
1 liten burk tacosås
2 dl créme fraiche paprika & chili
2 msk vitlökssås
2 msk stark senap
125 gr mozzarella

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsform.
Skiva korven i ca 1 cm tjocka skivor.
Blanda ihop tacosås, créme fraiche, vitlökssås och senap.
Lägg korven i ugnsformen. Häll över såsblandningen.
Sätt in i ugnen 25 minuter.
Ta ut ur ugnen och strö över mozzarella.
Ställ tillbaka i ugnen tills mozzarellan smält.
Servera med ris och en sallad.

 

Lätt som en plätt, lite lagom starkt och gott. Mozzarella sitter ju aldrig fel. Sen kan man såklart slänga i lite andra saker också, kanske lite majs eller paprika eller broccoli. Vad man har hemma helt enkelt. Jag hade ingenting hemma. Nu har jag det däremot för efter middagen har vi varit och handlat.

 

Annars har jag mest jobbat och varit hos doktorn idag. Det var en sån där doktor som väldigt gärna vill att man ska berätta någonting hemskt. Jag vet att de bara är sådär översnälla och lite trevligt frågande för att man ska känna sig trygg OM man nu skulle ha någonting man funderar över, men när man inte har det så känns det mest... Konstigt. Lite lust att hitta på någonting helt hysteriskt får man ju. ...Eller är det bara jag?

 

Nu dricker jag te och kom nyss ihåg att jag lovat att köpa te till jobbet. Som jag såklart glömt bort. Nåja. En dag till utan te klarar de sig nog. Förhoppningsvis. Annars blir det jobbigt.


The Dandy Warhols - Boys Better


Kommentarer
Postat av: Malin

Tack för ett lite roligare alternativ till korvstroganoff! Men jag förstår att du inte vill äta det på ett tag nu, falukorv kan man äta nån gång i månaden, max!

Visst är det "kul" med den typen av doktorer, inte!

Kram

2010-08-17 @ 07:49:15
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: hogie

Nu tycker jag att "falukorv" är ett jätteroligt ord efter att ha läst det ungefär tio gånger i bloggen. Falukorv falukorv falukorv... Måste man älska falukorv om man kommer från Dalarna?



Du ska nog inte hitta på nåt. Men det kan ju vara kul att hitta på saker som man SKULLE kunna säga. Hoho.

2010-08-17 @ 09:19:35
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0