Jag klarar mig.

Eller inte. Himla klockan fem på morgonen. Varför är klockan alltid fem på morgonen? Eller snarare... Varför ringer min klocka alltid klockan fem på morgonen? Nu är det knappt ens ljust längre vid den tiden, man får lov att ha lamporna tända till frukosten. Idag var jag så trött att jag försökte stoppa in bankomatkortet i kontoutdragshålet. Igår var jag så trött att jag vaknade på morgonen och tänkte att jag måste höra av mig till min kusin Erik för jag har inte pratat med honom på hur många år som helst. Då är man trött, för såvida jag inte blir någon slags Ghost Whisperer så kommer jag knappast att kunna prata med honom på hur många år som helst till heller. Trött alltså. Skulle nog kunna somna nu.

Men är man trött så behöver man vitaminkickar och då är det frukt och grönt som gäller. Så idag blev det halloumisallad efter ett recept jag hittat på tasteline och sedan gjort om en aning.


Halloumisallad

För 2 personer

200 gr halloumi
2 st nektariner
ca 500 gr vattenmelon
½ förpackning blandad sallad
rostade pinjenötter
flytande honung
balsamico

Skär halloumin i bitar och grilla eller stek den.
Skär nektariner och vattenmelon i bitar.
Blanda med salladen.
Tillsätt halloumin precis innan servering.
Strö över pinjenötter.
Ringla över honung och balsamico.
Servera med ett gott mjukt bröd.

Mmm. Halloumi. Ibland tror jag att jag är lite för förtjust i ost för mitt eget bästa. Fast bara mesiga ostar som inte smakar så mycket. Som feta, halloumi, brie, edamer och hushållsost. Sen räcker det. Okej, så jag kanske inte var så förtjust i ost ändå.

Trött som jag är satte jag igång med ett 5-timmars bakprojekt när jag kom hem från jobbet. Ja. Allt som allt tar det fem timmar alltså, men de sista 3 timmarna är bara att det ska stå i kylen och stelna. Så nu väntar jag bara. Återkommer med recept och bilder när det är färdigväntat såklart.

Förresten har jag insett att jag inte har något liv, idag har jag gått runt hela dagen och sett fram emot att The Wedding Singer visas på sexan ikväll. SÅ bra är den liksom inte. Fast det var bara för att jag ville se den så fruktansvärt gärna häromveckan, och sen någon dag efter såg jag på reklamen att sexan skulle visa den så då blev jag så glad. "Hey Linda! You're a bitch!" Nej. Jag har inte sett den 300 gånger. Jag har bara sjukt lätt för att lära mig filmrepliker utantill. Det är ju också en talang...

Toni Holgersson - Allt Jag Håller Av

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Vi har en sådan här hemma oxå, en sådan som besitter samma talang som du och han heter Håkan... lite påfrestande för den som heter Anki ibland...

2010-08-03 @ 21:31:33
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: charlotta

vid femtiden är jag ett monster, kan jag lova. zombie-stil. och jag som tycker jag går upp tidigt när klockan ringer halv åtta...!

2010-08-04 @ 00:01:28
URL: http://www.bagelsochblabar.se
Postat av: Malin

Mozarella då, du glömde ju mozarella! För det måste du väl tycka om??

Jag älskar oxå ost, inte alla såklart men många...

Problemet med sallad tycker jag är att man ofta iinte håller sig, man blir liksom hungrig igen ganska snart annars är halloumi supergott! Gärna till grilat,mmmm

Ser med spänning fram emot ditt femtimmarnsbak! Gäsp och kram Malin

2010-08-04 @ 09:09:02
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Mikaela

En sån tjusig sallad, nektariner är så otroligt vackert!

2010-08-06 @ 09:26:57
URL: http://njutmaten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0