Canneloni.

Jag har tidigare sagt att canneloni är en jäkla massa jobb som inte alls är värt det. Det var när jag var dum nog att göra som det står på förpackningen och koka canneloni-rören innan jag fyller dem. Det ska man såklart inte göra. Helst ska man ju ha färska lasagneplattor, men har man redan färdiga rör så ska man inte koka dem innan man fyller dem. Då går det nämligen inte alls att fylla dem. Idag har jag gjort canneloni fyllda med spenat, champinjoner och mozzarella. Såhär gör man:


Canneloni med spenat, champinjoner & mozzarella


Till 8 st

2 vitlöksklyftor
ca 200 gr fryst spenat
ca 5-6 st färska champinjoner
125 gr mozzarella
1 dl créme fraiche

1 burk krossade tomater
oregano
timjan
triple pepper

Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka vitlök och champinjoner.
Fräs på spenaten i en stekpanna. Häll bort eventuell vätska.
Tillsätt champinjoner och vitlök. Låt fräsa i några minuter.
Hacka mozzarellan.
Blanda créme fraiche och mozzarella i en skål.
Tillsätt spenatfräset. Fyll canneloni-rören med fyllningen.
Lägg i en ugnsform.
Blanda krossade tomater med kryddorna.
Häll över ugnsformen.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med en god sallad.

Nu vet inte jag om det beror på att Jimmy är förkyld och inte känner någon smak men han sa att det var gott. Vilket är väldigt konstigt med tanke på att han varken tycker om champinjoner eller spenat. Själv är jag inte ett dugg förkyld och tyckte att det var hur gott som helst.

Vi hittade en nyhet på chipshyllan på Hemköp idag:


De smakade... Precis som man tänker sig att de ska smaka faktiskt. Som paprika-chips som finns utomlands ungefär, fast lite mildare. Jag ger dem 3,5 av 5. Minus för att de är oräfflade och inte går att dippa. Och jag fick utslag på kinderna såklart. Tänk om det faktiskt är CHIPS som ger mig utslag? Då säger jag upp mig tror jag. Ett liv utan chips är ju inte ett liv.

Vi har haft besök av Jimmys mamma och lillasyster i helgen. Alla var ungefär lika trötta så efter några timmar på stan slutade det med tacos och popcorn framför Wild Kidz. Jag gillar Wild Kidz. De säger roliga saker som: "Jag känner mig liksom lite stolt när jag får visa min bunker för Måns Zelmerlöw." Jag skulle gärna visa min bunker för... Eric Saade till exempel. Han kan få lära mig dansen till Manboy i våran dusch. Hör av dig bara Eric så fixar vi det. Anytime, anytime.

Nu ska jag se sista avsnitt av Greek för den här säsongen. Jag har skjutit upp det hur länge som helst för livet blir liksom lite tråkigare utan Greek. Men nu har ju de helt nya avsnitten av Glee kommit, så nu känner jag att jag klarar av det. Sen blir det sova. Klockan ringer 5.45 imorgon och sen bär det av till Partille igen.

MGMT - Congratulations

Kommentarer
Postat av: Malin

Oh, spännande med nya chipssorter! Har du testat Estrellas nya vanliga sourcream? Extra mycket smak, extra krispiga. Jag gillade, goda att dippa! Och ett liv utan chips... Nä, det är helt enkelt inte ett liv det.

2010-04-18 @ 22:47:28
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Jag äääälskar canneloni!! Använder alltid färska lasagneplattor. Lätt som en plätt!!

2010-04-19 @ 08:42:06
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Supergott med canneloni, de här måste jag också göra! Kul med nya chips. Jag sörjer fortfarande nedläggandet av Lays fetaostchips. Gud vad goda de var.

2010-04-20 @ 22:35:16
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0