Mera barnmat.

För att få små barn att äta mer grönsaker kan man till exempel skära morötterna i stavar. Det har jag läst någonstans. Så det gjorde jag igår. Eller så gjorde jag det för att jag själv tycker att det är gott och för att jag köpt massor av morötter av någon anledning som jag inte riktigt vet. Till morötterna åt vi det här (eller om det var det här vi åt morötterna till):



Falukorv med paprika i ugn, potatismos & senapsås

Det finns ju inte så mycket att skriva om det kom jag på. Alla kan väl skära snitt i en falukorv, stoppa ner lite paprika i mellanrummen och gratinera den i ugnen i 225 grader tills den är klar. Koka potatis och förvandla det till mos. Det man kan skriva om är kanske såsen, jag hittade nämligen en sån här i affären:



Bostongurka med jalapeños. Det passar ju hemma hos oss där vi gillar stark mat. Så den fick åka ner i varukorgen och blev en sås gjord såhär:

2 dl gräddfil
1 dl bostongurka med jalapeños
1 msk dijonsenap

Det var väldigt mycket senapssmak för att vara så lite senap. Och barnsligt gott med korv och mos. På tal om korv så är det hockey på teve nu. Ja, alltså att man äter korv på hockeymatcher. Själv ska jag ställa mig i köket och laga mat så jag får väl inte se så mycket. Nåja. Foppa är ju ändå inte med. Hockey utan Foppa är ju som Idol utan Darin. Eller Johan Palm kanske. Varför har de Tellqvist i mål? Var fan är Stefan Liv? Har han glömt att han skulle på hockeyturnering och låst in sig själv i kylen?

Kommentarer
Postat av: Malin

Har du ätit norsk brunost nån gång? Mesost är den svenska versionen av det. Påminner om messmör, så då gillar du det nog inte. Den mesosten jag har hemma (Fjällbrynts) är inte ens hälften så god som den riktiga norska, smakar nästan ingenting i jämförelse.



Haha, Stefan Liv är en riktig stjärna! Han stod bakom mig i en rulltrappa när jag var i Jönköping för några år sen. Minns att jag tyckte han var rolig :)

2009-09-03 @ 19:19:21
URL: http://getiton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0