Korv och potatis.

Korv och potatis är väl inte det roligaste man kan äta här i världen. Tycker inte jag i alla fall. Därför får man hitta på något roligare istället. I måndags hittade jag på det här, som ju faktiskt är korv och potatis:


Potatis- & korvgratäng

För 4 pers

½ kilo kokt potatis
3 st Txistorra-korvar (eller vilken korv du nu föredrar)
1 purjolök
ca 100 gr Findus Grön Deli Bladspenat, Paprika & Sockerärtor
2,5 dl matlagningsgrädde
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva den kokta potatisen.
Skiva korven och purjolöken.
Fräs på korven, purjolöken och grönsakerna i en stekpanna.
Smörj en ugnsform. Lägg ett lager potatis i botten.
Ha korvmixen ovanpå. Lägg på ännu ett lager potatis.
Häll över matlagningsgrädden. Strö över riven ost.
Gratinera i ca 20 minuter.



Eftersom jag är lite som jag är så slutade jag inte hälla på grädde efter 2,5 dl utan tog en deciliter till. Då blir det såhär mycket sås att gegga runt med. Det gjorde väl kanske inte så mycket, men det hade ju sett lite roligare ut utan extra mycket sås. Gott var det i alla fall. Och roligare än korv och potatis. Tar man falukorv eller en inte så kryddig korv så kanske det kan vara gott att ha i t.ex timjan eller nåt också. För oss gick det bra ändå.

Idag har jag varit och lämnat in den där hemska hemtentan som jag kommer få ett stort Underkänt och ett asgarv på. Nu är jag mest illamående eftersom jag fick lov att sitta baklänges på bussen hem. Störtlöjligt egentligen hur lätt jag blir åksjuk nuförtiden. Jag kan inte sitta baklänges, jag kan inte läsa (inte ens se en rubrik på en tidning, ett sms eller vilken låt det är på mp3-spelaren) och jag kan faktiskt inte ens gunga längre utan att börja må illa. Karuseller går fortfarande bra konstigt nog. Men buss, tåg och bil är hemskt. Jag ska ta en kopp grönt te och hoppas det går över sen.

The Black Keys - You're The One

Kommentarer
Postat av: åsa - hello sugar!

det där kallar jag verkligen för att spicea upp en klassiker!



jag kan inte heller sitta baklänges på bussar, börjar må jätteilla. på pendeltåget och tunnelbanan går det bra för de kränger inte så mycket men buss är det verkligen obehagligt, mår lite illa bara att tänka på det.. haha.



tack så jättemycket för din uppmuntrande kommentar! almi var verkligen mycket svårare än jag hade trott. kvinnan jag pratade med var lite äldre, typ 50-nånting och hon fattade helt enkelt inte grejen. men jag kämpar på, det här ska gå ändå på nåt sätt. :)

2009-10-01 @ 16:29:17
URL: http://hellosugar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0