Vego-monday.

Måndag. Pasta. Quorn. Jag känner att jag har tappat matgnistan lite. Det känns som att vi äter samma saker hela tiden. Pasta varje måndag och quorn hit och quorn dit. Det kändes faktiskt inte alls roligt att laga mat idag. Det kändes bara tröttsamt, tråkigt och trist. Maten blev visserligen god, men jag är nog på väg in i en matlagningssvacka. Här är våran vego-monday middag:


Pasta & quorngryta

För 2 pers

150 gr quornbitar
1 röd paprika
½ gul lök
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 msk flytande honung
2 portioner pasta
½ dl matlagningsyoghurt
paprikapulver

Strimla paprikan. Skala och hacka löken.
Fräs quorn, lök och paprika i en stor kastrull tills löken mjuknat.
Häll över krossade tomater, tomatpuré, vatten, grönsaksfond och honung. 
Blanda ner pastan. Koka tills pastan är klar.
Tillsätt matlagningsyoghurt. Smaka av med paprikapulver. Servera.

Nu kan ju matlagningssvackan också bero på enormt dålig sömn och att jag var uppe klockan sex i morse för att jag skulle jobba heldag. Imorgon ska jag upp klockan sex och jobba halvdag, sen ska jag gå i skolan resten av dagen. Så jag vet inte om det kommer att vara bättre då heller. Vad gör man när man hamnar i en matlagningssvacka? Någon som har något bra tips? Säg inte att jag ska prata med någon vuxen för det går inte. Nej. Men säg inte att jag ska testa nya recept, för det gör jag 5 dagar av 7 ungefär så det är liksom inte det som det hänger på... Nu ska jag sova så jag orkar vara trevlig mot kunderna imorgon.

Kommentarer
Postat av: carolina

försök tänk vad du är sugen på mest av allt, och gör det! det brukar bli kul, och så får man igång matlagningslusten igen ;) vi har också samma maträtter som cirkulerar, imorgon blir det quorn igen, haha :P

2009-10-19 @ 23:29:11
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: jolin

åh gud så gott, det där ska jag laga!!

lasange är ett hett tips. fast det är ju också pasta iof. kör nåt ungsbakat annars. jag skulle vilja ha falukorv med äppelbitar & ost i/på om jag åt grisinälvor med äckel i. potatismos är ju gott också! & bakad potatis... mmm.. nu blev jag sjukt hungrig. vill vara din middagsgäst varje vegodag!

2009-10-20 @ 02:59:10
Postat av: Evelina

Mitt bästa tips är att inte anstränga sig alls på matfronten utan vänta ut svackan och inspirationen. "Efter regna kommer solsken det finns en morgondag osv".

2009-10-20 @ 15:50:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0