Jag har tappat livsgnistan.

Idag har jag tappat bort min livsgnista. Jag tappade bort den någonstans på bussen på väg hem från jobbet. Så om ni hittar en livsgnista någonstans mellan Landala och Eriksberg så är den min. Just nu tycker jag att det är dödstrist i skolan och det är dödstrist på jobbet. Eller ja. Jobbet är mest jobbigt, inte så trist. Jag vill ju bara baka kakor. Hela da'n varje da'. Jag struntar i lyrik, epik och dramatik. Jag struntar i huruvida jag packar ner brödet på jobbet tio i fem eller fem i fem. Att sånt spelar roll är ju förövrigt en stor anledning till att folk tappar livsgnistan tror jag.

Nåja. Efter jobbet skyndade jag mig hem och lagade snabbmat. Den största utmaningen idag var nog att få det att se aptitligt ut. Jag tror inte jag lyckats, men ni får hålla till godo ändå.


Omelett med kassler, paprika och fetaost

För 2 port

4 ägg
2 msk vatten
kryddor

1 vitlöksklyfta
ca 150 gr kassler
3 st grillade paprikor
½ paket fetaost

Tärna kassler, paprika och fetaost.
Finhacka vitlöken. Fräs vitlök, kassler och paprika.
Vispa ihop ägg, vatten och kryddor.
Häll över äggblandningen och fetaosten.
Stek upp till en omelett.
Lycka till med att vända omeletten utan att den går sönder.
Går den sönder så se bara till att allt är genomstekt och ät sedan.

Enkelt, snabbt och gott. Inte så mättande dock, hade nog varit bättre som en liten lunch. Tur för mig att jag åkte till Evelina efteråt och blev matad med fruktsallad. Och cola. Så vi får väl se om jag kan sova inatt. Det har varit ont om sömn de senaste nätterna så förhoppningsvis somnar jag av ren utmattning. Annars vet jag inte vad som är fel, jag har nog glömt hur man gör när man somnar helt enkelt. Tappat det tillsammans med livsgnistan. Jag ska nog gå i ide. Det här mörkret kan omöjligt vara bra. Godnatt alla barn och vuxna i vårt avlånga land.

Kommentarer
Postat av: Ät med Nova

Men tänk på alla bra saker med vintern! Det är jul, det är pepparkakor och glögg och pynt och det är ingen som tycker att man är konstig om man går hem och ligger och ser på tv hela kvällen eftersom det ändå är mörkt ute. Det är snö (förhoppningsvis) och man kan åka pulka och dricka en liter varm choklad med marshmallows om dagen.



Om det inte hjälper att tänka på de sakerna kan du ju alltid glädjas åt att för varje vinterdag som går är du en dag närmare sommaren :)

2009-11-11 @ 19:59:35
URL: http://blogg.passagen.se/novanen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0