Game On, Biatch.

Jag sitter och bestämmer mig för huruvida jag ska gå ut eller inte idag. Det är 12-årsjubileum på Gretas och jag är sugen på att gå ut. Nackdelen är att jag har sjukt ont i magen och ryggen. I morse var det huvudet också men det har gått över. Jag tänkte det skulle gå över med mat i magen, men det gjorde det inte. Inte heller dricka te, klappa på magen och ryggen eller tabletter har hjälpt. Så samtidigt som det skulle vara kul att gå ut och dansa, så är det ju inte roligt om man har så ont att man inte kan dansa... Hm. Jag kanske gjorde illa mig ändå när jag ramlade ner för trappan igår.

Sen att mat i magen inte hjälpte kan ju kanske bero på att vi inte åt det hälsosammaste i världen. Vi åt langós. Jimmy hade aldrig ätit det förut så jag kände att han måste testa. Jag börjar fundera på om det här med att han kommer från Tidaholm verkligen är sant, jag börjar misstänka att han faktiskt är från en annan planet. Killen vet inte ens vad marängswiss är. Nåja. Nu har han ätit langós åtminstone. Receptet på deg snodde jag från Kardemumma Gumman.


Langos

4 st

2 stycken kokta potatisar
25 gr jäst
3 dl mjölk
3 msk florsocker
6 dl vetemjöl

Mosa potatisen. Värm mjölk till 37 grader.
Lös upp jästen i mjölken och blanda ner florsocker.
Blanda mjöl med potatis och gör en grop i degen.
Häll ner jästblandningen där och arbeta ihop degen.
Låt jäsa i ca en timme.
Forma 4 tunna kakor av degen.
Fritera i olja tills de är gyllenbruna.

Vi hade vitlökssmör, gräddfil, skinka och ost på våra. Så finns det ju såna där konstiga människor som vill ha räkor och rom och rödlök och äckliga saker på. Det bryr vi oss inte om. Man ska ha goda saker på sin langós. Och nej, vi orkade bara en var så resten hamnade i frysen. Dör jäst i frysen? Hm. Sånt borde jag ju veta. Äh. det återstår väl att se.

Nej. Nu orkar inte jag sitta upp längre, det gör alldeles för ont i rygg och mage. Åh. Jag som vill dansa i en prickig klänning. Det får väl bli en annan dag. Det kanske är min kropp som säger att den inte orkar vara full en helg till. Den har varit full varenda helg i två månaders tid nu. Shit. Jag är för gammalt för sånt här. Uppenbarligen. Ska nog försöka mig på ännu en värktablett. Puh.

Håkan Hellström - Kom Igen, Lena!


(inte ens håkan hjälper liksom. då är det illa. nu kan man förresten klicka på låten så kommer den upp i spotify. ah. teknikens under. vad de hittar på!)

Kommentarer
Postat av: Jenny H

shit pommfritt vad gott med langos!!!! det ska jag minsann lyxa till det med någon helg framöver! kram på dig

2009-11-08 @ 17:53:37
Postat av: Malin

Just det ja, söndagsinfluensa! Fast jag orkade baka ändå, med minsta möjliga ansträngning. Åt mest smet och vit choklad ;P



Och Paranormal activity får vi se om jag försöker mig på igen. Kanske var det ett tecken att jag inte borde se den? Jag kanske blir knäpp efteråt! Mer paranoid än jag redan är, haha.



Lemon&ginger har jag faktiskt inte smakat. Får kanske bli den nästa gång då :)

2009-11-08 @ 19:28:23
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Jessica

Får nog ta och erkänna att några langos har då jag inte heller testat, även om jag tycker att det ser fantastiskt gott ut, får ta tag i det =)



Ha en bra kväll!

2009-11-08 @ 20:00:37
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: carolina

åh, vi lyssnade på kom igen lena igår! den är party :) langos är väl gott? mmm :) har aldrig gjort själv dock, tänekr mig att det inte blir lika gott som på marknaden/festivaler. tråkigt med mage och rygg :/ hoppas det gått över idag!

2009-11-08 @ 20:07:07
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0