Flôtt är gôtt.

Idag har varit en sån där konstig effektiv människa. Gått i skolan. Handlat frukt och grönt på hemvägen. Kommit hem och bakat. Tagit en promenad medans degen jästen. Kommit hem och bakat färdigt. Diskat och städat. Nu är jag nyduschad och ska ta och stoppa in det mesta av det jag bakade i frysen. Vad bakade jag för fint då? Jo. Här ska ni få se:


Aniskammar

Ca 60 st

100 gr smör
2½ dl mjölk
25 gr jäst
1 ägg
3/4 dl socker
en nypa salt
1 tsk stött anis
8 dl vetemjöl

Olja till fritering

Strösocker till garnering

Smält smöret. Häll på mjölken och ljumma till 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet och lös upp jästen.
Tillsätt ägg, socker, salt och anis. Arbeta in mjölet.
Dela degen i två delar. Kavla ut degen till två avlånga plattor. Ca 12x40 cm.
Skär varje platta i fyra stycken 3 cm bred remsor.
Dela sedan varje remsa i 8 delar. Skär några jack i varje bit.
Låt bitarna jäsa i 1 timme.
Fritera några kammar i taget i olja tills de får en gyllenbrun färg.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Doppa kammarna i socker.
Om du inte ska äta alla på en gång kan du spara dem,
värma dem och doppa dem i socker när du ska äta dem.

Såhär tänkte jag när jag började baka: "Vad fan ska jag med 60 stycken kammar till?" Sen såg jag vilka gulliga små minikammar det blev och då kändes det bättre. Efter att jag smakat på den första sockerdoppade kammen tänkte jag: "Hur fan ska jag kunna hålla mig ifrån att äta upp alla redan ikväll?" Så gott var det. När jag hade friterat 40 stycken till var jag däremot inte alls lika sugen längre. Men efter maten sen ikväll slinker det säkert ner en eller två till. Jag är nog lite för förtjust i friterade saker för mitt eget bästa.

Nu ska jag dricka lite te. Det är så fruktansvärt kallt i våran lägenhet hela tiden. Och jag har fortfarande inte hittat några varma sköna vinterkläder, det är bara glitter och paljetter överallt. Jag antar att man ska frysa i höst.

Yacht - Psycic City

Kommentarer
Postat av: Malin

Förstår om din pojkvän inte vill att du ska se några skräckfilmer, haha. Jag kommer ihåg när jag var liten och hade sett Scream för första gången. Kunde inte somna den kvällen för så fort jag blundade blixtrade den där masken till innanför ögonlocken. Minns att jag sprang in till mamma och pappa på natten med panik i rösten och sa att jag var så rädd att jag inte kunde sova. "Du får ALDRIG mer se på skräckfilm!" sa pappa. :P Fast nu är jag mer eller mindre botad, blir knappt rädd alls längre. Lite tråkigt faktiskt.



Och godis + film med trevligt sällskap är världens bästa tidsfördriv. Jag tror jag är lite skadad faktiskt. Måste ha nåt att tugga på när jag ser på film. Blir så mycket roligare då ;)

2009-11-04 @ 19:02:45
URL: http://getiton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0