Men det äter upp dig när du ligger i din säng.

Idag är jag sur. Så stämningen här hemma är inte på topp. Jag fick nämligen avslag på min konditorutbildning-ansökan. Då jag inte gått Livsmedel på gymnasiet som du måste ha gått för att få komma in på KY-utbildningen på konditor så hade jag sökt en ettårig utbildning på gymnasienivå på vuxenutbildningen som innehåller alla bageri & konditori-kurser som man läser på Livsmedelsprogrammet som är gjord just för att man ska kunna söka vidare till konditor sen. Men då den kursen ligger i Göteborg, och vi bor i Mölndal, hela 200 meter från kommungränsen, så var jag tvungen att söka den kursen genom Mölndals vuxenutbildning. Och de gav mig avslag för att de inte vill betala den utbildningen åt mig då jag redan har behörighet. Ehm. Nej, det har jag ju inte för i såfall skulle jag väl inte sökt den utbildningen från början? Nej. Just det.

Så idag har jag ringt och ringt och ringt och försökt få tag i den konstiga människan som beslutat detta. Då det enda jag fick var ett brev hem där det stod "AVSLAG; då sökande har grundläggande behörighet." Något svar har jag inte fått idag, så det är väl bara att fortsätta ringa. Det känns så himla dumt att man inte ska få gå den utbildning som man vill gå bara för att man bor 200 meter åt fel håll. Så idiotiskt. Så idag är jag sur. Jag får väl bli lärare då, en sur, arg, bitter lärare som bara går runt och väntar på pension hela livet. Jag vill ju baka kakor! Ska det vara så himla svårt?

Nu ska jag fortsätta vara sur. Och läsa Proust i väntan på att maten ska bli klar. Ont i huvudet har jag också. Nej. Idag är ingenting roligt. Ingen skola, inget sommarjobb och snart bostadslösa. Kan det inte hända någonting positivt snart? Det behöver inte ens vara någonting extraordinärt, en privat konsert med Håkan Hellström här i vardagsrummet räcker fint.

A-Ha - Sun Always Shines On TV

Kommentarer
Postat av: Annispannis

Men viiii kommer ju och äter er ur huset ju! <3

2009-05-13 @ 20:20:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0