Du var full och jag var full i aprilsolen.

Det blev inte så mycket bloggande igår. Det blev mer skola, promenad i vårsolen och sen Danko Jones på kvällen. Men jag återkommer om det och börjar med att ta igen de middagar som jag missat. Här är Tisdagens Middag:


Ädelostsås:
2 dl créme fraiche
1 dl mellanmjölk
ca 80 gr ädelost
salt
peppar

Koka ihop såsen tills osten har smält.
Blanda ner såsen tillsammans med kokt pasta och blanda ner lite färsk basilika.
Servera med knaperstekt strimlad bacon.

Jag insåg i tisdags när vi skulle äta detta att jag måste lida av en lite lättare störning, för innan jag skulle börja laga maten var jag alldeles till mig över att vi skulle äta bacon. Jag skyller på att det var väldigt längesen vi åt bacon sist. Men nu har jag fått äta mina bacon så nu kan jag hålla mig på mattan i några månader till. Eller om vi äter det lite oftare så slipper jag bete mig som en galning när vi väl äter det. Hmm... Det tåls att funderas på.

Onsdagens Middag kommer ni titta på och tänka att det är köttfärssås och spaghetti. Ha! Det är det inte! Fast det såg precis ut som det, men smakade inte precis som det. Fast kanske inte så långt ifrån. Här är den i alla fall, Onsdagens Middag:



1 msk sesamolja
ca 300 gr köttfärs
ca 5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
ca 2 dl krossade tomater
ingefära
vitpeppar
chilipulver
ca ½ dl sweet chilisås

Bryn köttfärsen i sesamolja under omrörning.
Finhacka purjolök och vitlök och tillsätt detta när köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt tomatkrosset när löken mjuknat. Krydda med ingefära, vitpeppar och chilipulver efter behag.
Tillsätt sweet chilisåsen och tillsätt eventuellt mer om du känner för det.
Servera med nudlar.

Nu tycker jag att det ska sluta snöa. Det snöar bara för att jag skrev ett mail till min mamma igår och skröt om vårat fina vårväder. Jag ska hålla tyst om sånt i fortsättningen. Nu ska jag laga lite mat innan det är hockey, återkommer lite senare om våran fina konsertupplevelse igår. Den som Jocke missadet, ni vet. När vi var på Danko Jones igår, ni vet. Och Mustasch också var där och tittade, ni vet. Just ja. Jag ska sluta reta andra, det får bara tillbaka det sju gånger värre. Om jag fortsätter reta Jocke för det här så kommer snart Håkan Hellström & Howlin' Pelle få bensinstopp utanför Jockes hus och få lov att sova hos honom över en natt. Hmpf. Typiskt.

The Who - The Song Is Over


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0