Har ni morotskaka?

Jag har aldrig varit något större fan av morotskaka. Det kan bero på att jag bara ätit det på caféer och på mitt jobb och där har de alltid varit ganska torra och smaklösa. Så varför jag överhuvudtaget gav mig på att baka en morotskaka själv är en bra fråga. Jag antar att jag hade tråkigt förra onsdagen och bestämde mig för att göra vad som helst utom det jag borde ha gjort. Jag är däremot glad att jag gjorde det för att den här morotskakan var SÅ mycket godare än alla andra och jag kommer nog absolut att göra den igen.



Morotskaka med passionsfruktsglasyr

1 liten burk krossad ananas
5 ägg
5 dl strösocker
4 dl raps- eller solrosolja
5 dl finrivna morötter
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ tsk salt
2 dl grovhackade valnötter

Glasyren:
200 gr rumsvarmt smör
1 ask philadelphia (200 gr)
3 dl florsocker
3 st mogna passionsfrukter

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
 Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner olja och morötter.
Tryck ut vätskan ur ananasburken och blanda ner även ananas i smeten.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner i smeten.
 Rör till sist ner valnötterna.
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. 
Rör ihop smör, philadelphia och florsocker till en jämn smet.
Gröp ur innehållet ur passionsfrukten och rör ner i glasyren.
När kakan har svalnat breder du på glasyren och delar sedan i avlånga bitar.
 Ät & njut.

Jimmy blev kär i glasyren och vill ha den i en tårta. Han tyckte om kakan också förstås, men just glasyren tjatar han väldigt mycket om. Evelina tyckte att kakan var äcklig. Sen har hon visserligen inte ens smakat på den eftersom hon är allergisk mot nötter och det kan också vara anledningen till att hon tyckte att den var äcklig. Balle tyckte att kakan var över förväntan, och han hade inte ens trott att den skulle vara äcklig från början. Nej, jag vet inte heller vad det betyder. Jag litar mest på Jolins omdöme då hon är morotskake-experten, och hon tyckte att den var jättegod. Alltså måste den vara jättegod.

Om någon vill ha en bit morotskaka är det bara komma förbi på en smakbit, jag gjorde en hel långpanna och har därför hela kylen och frysen full av morotskaka. Ibland funderar jag på att fråga på jobbet om jag kan få börja sälja lite grejer som jag bakar där, det gör nämligen inte så mycket nytta i våran frys. Fast sen är det säkert 68 miljoner regler som måste följas för att få sälja hembakta grejer så det är nog inte någon idé. Nu ska jag titta på Desperate Housewives. Ni andra ska baka morotskaka. Varsågoda.

Steve Earle - To Live Is To Fly

Kommentarer
Postat av: Intendent J

oj.. akta vad du lovar.. kan bli folkstorm till er lägenhet nu ju.. det är morotskakan värd! den va fantastic!! kanske den godaste morotskakan jag ätit. förmodligen. kom du på receptet själv kan du nog vinna någon tävling och bli RIK!

2009-06-09 @ 22:33:10
Postat av: Ann

Den verkar sjuuuukt god! Jag tycker också att morotskakor brukar vara torra. Jag åt dock en god på Oceanen vid Stigbergstorget för ett tag sen. Egentligen fattar jag inte varför jag fortsätter att beställa morotskaka, när man alltid får en torr och trist. Kanske för att det låter så nyttigt i jämförelse med kanelbulle?

2009-06-10 @ 09:45:28
URL: http://www.derknackarsch.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0