Grönsakspaj.

Idag var jag sån där elak fru och bjöd Jimmy på vegetarisk mat. Men jag har läst så mycket om de där Grön Deli-påsarna från Findus så jag blev sugen på att testa en. Det fanns bara två sorter att välja på där vi handlar så det blev denna:



Det är ju en väldigt bra idé, massa goda blandade grönsaker tillsammans med ost eller pesto eller vad det nu kan tänkas vara. Däremot måste jag säga att 45 kronor för en påse frysta grönsaker är lite väl exorbitant. Det är ju nästan en hel maträtt på en billig restaurang för tusan. Jag trodde jag såg i syne först när jag tittade på kvittot. Nåja, nu har jag ialla fall testat. Med min påse valde jag att göra detta:



Grönsakspaj

Pajdeg:
1 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
50 gr margarin
1½ msk vatten

Fyllning:
2 st ägg
1½ dl mjölk
ca 250 gr Grön Deli-mix från Findus
timjan
oregano
rosmarin
svartpeppar
4 stycken cocktailtomater
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform.
 Ställ in i kylen i ca 20 minuter. Värm de frysta grönsakerna lite lätt i stekpanna.
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddorna. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
 Skiva tomaterna. Fyll pajskalet med grönsakerna, äggstanningen och tomatskivorna.
 Strö över riven ost. Grädda pajen i 30 minuter. Servera med en god grönsallad.

Under kvällen har jag varit på picknick i Slottskogen med Evelina och Martina som är här och hälsar på lite för att få vila upp sig från det stressiga Olofström. Eller. Något i den stilen. Picknick blev det i alla fall. Med blommiga klänningar som tema, och den brillianta idén att blanda dip i kaffemuggar av plast. Jag och Evelina var nog mest glada att äntligen få ha Martina med oss så att vi själva slapp ta några beslut. Det är bara därför vi är kompisar med Martina, för att hon ska ta beslut åt oss och vi ska slippa tänka själva. Undrar om Martina kan bestämma åt mig vad jag ska göra i höst?

Nu ska jag dricka te och titta på fotboll. Öh. Nej. Jimmy tittar på fotboll, och jag måste ju faktiskt erkänna att när de där U21-grabbarna spelar så är det bra mycket roligare än när Zlatan och de andra gamla surgubbarna lallar runt på planen och inte gör ett skit på 90 minuter. Så, lite grann tittar jag nog på fotbollen i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Får börja med att hälsa dig välkommen hem, tycker själv alltid att det bästa med att fara iväg är att komma hem eller ja man brukar ju ha lite kul under resan gång med.



Haha, vet inte vad det är med killar och vegetariskt men den ekvationen går inte hem här heller.

2009-06-23 @ 23:07:16
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Emilies Skafferi

Vilken härlig paj! Smaskens!

2009-06-25 @ 08:55:02
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0