En eremits bekännelser.

Jag har ägnat hela min midsommarafton åt att sitta hemma. Och det värsta är att jag inte ens tycker det är jobbigt. Jag känner inte att det finns någon annanstans där jag hellre skulle velat vara. Jag har tittat på säsongsavslutningen på Greek (åååååh, Cappie, ta dig i kragen nu för fan!), jag har spelat Sims, jag har läst böcker för Pippen, jag har ätit chips & dip och druckit te. Jag vet inte om det är en åldersgrej eller en personlighetsförändring det här med att jag är så nöjd med att bara vara med mig själv. Mitt sociala behov har minskat rejält de senaste åren. Det är nog både och. Jag är ju inte lika förtjust i människor som jag en gång var. Jag räknar mest med att de ska göra mig illa nuförtiden, och jag tycker om att vara för mig själv just därför att jag vet att jag kommer att klara av att vara ensam om jag verkligen blir ensam på riktigt en dag.

Och så är det ju förstås det här med alkoholen, jag är inte så förtjust i att supa längre. Det är roligt om det är något speciellt, en inflyttningsfest, en födelsedag, festival eller en högtid. Men det här med att bara sitta och supa sig full och gå på krogen varje helg bara för sakens skull, det är jag inte så förtjust i längre. Och ni bara: "Ja, men det är bara för att du har pojkvän." Och jag bara: Neej. Det är bara för att jag har ett sånt ambivalent förhållande till alkohol. För det är oftast kul att vara full. Men fy farao vad saker kan förstöras på grund av alkohol. Det är ju en av de bidragande orsakerna till att jag inte är så förtjust i människor nuförtiden. Och är man inte förtjust i att supa, ja då blir man tyvärr automatiskt lite av en eremit. För är man inte full så är det inte heller roligt att umgås med fulla människor, då är man ju hellre hemma.

Och spelar Sims. Och umgås med galen brorson. Så det var min midsommarafton. Eremit som jag är. Tant som jag är. Konstig som jag är som inte tycker att allting måste handla om hur/när/var alkoholen ska intagas varenda helg. Imorgon ska jag vara full. För då är det en högtid. Och förhoppningsvis inte konstant ösregn. Nu ska jag sova lite och drömma om allting som jag ska baka när jag kommer hem på måndag.

Kommentarer
Postat av: Katinka

Haha.. Ja, men det där är definitivt en åldersgrej ser du! Jag fullkomligt älskar mitt eget sällskap mest hela tiden och trivs så bra med det så... Snart är du där helt och hållet. Vänta bara!

2009-06-21 @ 17:35:53
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0