Smördegsinbakad kyckling med champinjoner och ost.

Ååååh. Vad god mat jag lagade idag. Stackars Jimmy som bara sover och sover och därför missade den här utsökta middagen. Det vet ju alla att uppvärmd mat inte alls är lika god. Egentligen skulle det vara brieost i de här små knytena, men då Willys tydligen säljer brie som går ut dagen efter man köpt den så Brie-osten ungefär lika mysig som... Ja. Jag vet inte. Den luktade äckligt i alla fall så den fick åka ner i soporna och ersättas med vanlig ost, men det blev ju gott ändå. Det här kan vara den onyttigaste maträtt som jag någonsin lagat, och jag älskade varenda liten kalori.



Smördegsinbakad kyckling med champinjoner och ost.

För 2 pers

2 kycklingfiléer
2 smördegsplattor
chicken & steak-krydda
grovmalen svartpeppar
vitlökspulver
1 burk konserverade champinjoner
ca 8 skivor ost
1 uppvispat ägg
sesamfrö

Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingen och champinjonerna och smaka av med kryddorna.
Kavla ut smördegsplattorna till kvadrater.
Lägg kycklingen och champinjonerna i mitten av kvadraterna.
Lägg över ostskivorna. Vik ihop plattorna.
 Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter, eller tills knytena fått en fin gyllenbrun färg.
Servera med potatiskroketter, bearnaisesås och en god sallad.

Nästa gång blir det med brie som sagt. Det är så konstigt med mig, jag kan så mycket. Mmm. Smördeg. Jag tror att jag kommer att vara mätt i ungefär en vecka framåt nu. Fast jag ska nog fylla på med lite chokladrutor och vispgrädde utifall att.

Lasse Lindh - Skönhetsmiss

Kommentarer
Postat av: Katinka

Yes! Som sagt! Vasagrillen is the place to be! Eller hemma hos dig med all mat du lagar ju.

2009-07-19 @ 23:21:13
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0