Pesto Calabrese.

Att jag är heltokig i pesto är väl ingen nyhet. Det går att ha på mackor, till pasta, i annan mat och ja. Man blir alltid glad. Det ska vara den klassiska gröna då förstås. Jimmy är inte lika förtjust i den gröna så häromveckan köpte vi den här sorten istället:



Pesto Calabrese med paprika och ricotta och lite, lite chili. Så igår när jag skulle göra den klassiska kycklinggrytan med pesto så var det den här lilla burken som fick åka ner i grytan. Jag trodde först att den skulle vara ganska stark, men eftersom det var ricotta i så var den inte alls särskilt stark utan bara väldigt god och krämig. Så vill ni testa något annat än den klassiska basilikapeston, eller den nästan lika klassiska Pesto Rosso så testa denna. Går man in på barillas hemsida får man dessutom en kupong med 10 kronors rabatt på valfri pesto. Inte dumt alls! Såhär gjorde jag till sist min pestogryta:



Kyckling Pesto Calabrese med tagliatelle

För 2 pers

2 kycklingfiléer
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 burk Pesto Calabrese
1 dl créme fraiche
Chili Explosion-krydda

Skala och skiva vitlöken i tunna klyftor.
Kärna ur och skala chilifrukten.
Tärna kycklingfiléerna.
Stek löken, chilin och kycklingen i en djup panna eller en gryta.
När kycklingen är genomstekt häll över peston och créme fraiche. Låt koka ihop.
Smaka av med Chili Explosion. Eller någon annan krydda om du vill.
Servera med tagliatelle och en liten grönsak.

Efter vi ätit middag igår gjorde vi som alla 24-åriga par bruka göra på fredagarna. Vi städade lägenheten. Och inte började vi en normal tid heller, runt halv nio började jag skrubba badrummet medan Jimmy gick loss med dammsugaren. Ungefär vid 23 hade vi städat klart. Nåja. Nu är det gjort i alla fall och det känns väldigt skönt. Nu ska jag äta frunch och sen blir det kanske en promenad, eller apoteket. Det blev aldrig apoteket igår, det blev Ica Maxi istället.

Kasabian - Underdog

Kommentarer
Postat av: Katinka

Mmm, jag körde 30-åringarnas variant istället. Städ hela lördagen. Är precis färdig. Och tyvärr blev det inget skrålande utanför Vasagrillen igår, vilket är synd eftersom jag är stammis där och behöver göra bort mig....

2009-07-11 @ 18:43:42
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0