Sen ramlar jag tillbaks igen.

Egentligen skulle man behöva ännu en dag för att vila upp sig efter den här helgen. Men men. Jag ska ju bara på introduktionsmöte i 2 timmar, det ska jag nog orka med. Det jobbiga blir ju att sitta och vara trevlig mot massa nya kurskamrater. Jag ska nog låtsas att jag inte kan svenska. Uh. Jag vill sova i några timmar till. Den här helgen bjöd inte alls på mycket sömn, men mycket annat.

Det började i fredags med att vi gick och mötte Clara och Hanna vid tåget. Sen var det dags för shopping. Vi skulle hitta en galaklänning till Clara. Det slutade med, som väntat, att jag kom hem med ännu en klänning till den redan klänningsfyllda garderoben och Clara kom hem med... Skavsårsplåster. Annars roade vi mest folk. Clara och Jimmy kom in i en djup diskussion om vad som är sport och inte. Fotboll, hockey och boxning (eller var det brottning?) är sport enligt Jimmy. Ingenting annat. Så när vi i kön på Systembolaget står och diskuterar detta och Jimmy häver ur sig att agility är konst och kaninhoppning är finkultur börjar farbrorn bakom oss att asgarva. Det blir ju sedan inte bättre av att Clara börjar berätta om hur hon gått på Systemet redan som 18-åring framför kassörskan.

På kvällen hade vi bokat bastun så vi åkte hem, lagade mat, drack cider och åt och sedan bastade vi. Jag är dålig på att basta, det är alldeles för varmt för mig. Hanna är dålig på att stå upp i bastun, hon druttade omkull och bröt skinkan. Inte riktigt så illa, men nästan. Sen hamnade vi av någon anledning på Pustervik där de spelade någon slags house/techno/ingen aning men det lät skit. Så vi gick till Kelly's istället. Jag och Hanna gav dock upp vid 2, gick till BK och köpte mat och åkte hem. Träffade en konstig kille på spårvagnen som såg ut som Iggy Pop och berättade för oss att spårvagnar väntar extra länge på tjejer med lila jacka (jag) och lila skor (Hanna). Det var ju tur för oss.

I lördags tänkte vi gå i Haga och mysa och fika på ett av alla gulliga caféer där. Det tänkte resten av Göteborg också. Varför ska alltid alla göra som jag? Hitta på något eget för tusan! Men lite fika blev det. För att sedan stressa hem och göra oss i ordning inför P3Guld-galan. Det blev väldigt stressigt. Slänga i sig mat samtidigt som man sminkade sig och klädde på sig, ungefär. Men vi kom i tid! Med andan i halsen...

På P3guld blev vi inte alls satta på parketten som vi beställt, utan höööögst uppe på läktaren. Men det gjorde ingenting. Jag var lika glad för det. Och insåg att jag är 12 år, för från den sekunden jag såg vart Håkan satt där nere bland artisterna så tittade jag knappt på programledaren eller galan alls. Det var ju mycket roligare att titta vad Håkan gjorde. Tack och lov så fick ju Håkan gå upp på scenen lite titt som tätt för att ta emot pris. Och Jimmy satt till och med bredvid mig och jag var så lugn och fin. BÖGOPERA! Var kvällens ord. För övrigt.

Sen åkte vi hem och förfestade hos oss tills klockan 2 då vi tyckte att det var dags att gå ut. 2 på natten är en bra tid att gå ut på, det insåg vi i lördags. För så roligt som jag hade på Sticky Fingers i lördags, eller ja söndagsmorse, har jag inte haft på länge. Bland det första vi såg när vi kom in var Iggy Pop-killen från spårvagnen som vi fick lov att snacka med. Sen blev det tokdans, bugg med någon kille från Kungälv, jag blev bjuden på efterfest av några från Halmstad, sen var jag mest glad när de spelade About You Now med Timo Räisänen. Och plötsligt kom Evelina springande med någon som jag ska plugga med i vår. Johan hette han, inte Palm dock, men Johan. Vi ska sitta tillsammans idag på introduktionsmötet och skratta åt alla andra som är pretto. Taskigt läge bara att jag inte riktigt minns hur Johan såg ut...

När det var dags att bege sig hemåt vid halv fem så mobbade jag mest Arian Nation, även känd som Jude-Jan. Han blev nog rädd för mig. Jag blev rädd för Clara som bara skulle spy i taxin, men varje gång taxichauffören stannade bilen för att Clara ville spy så sa hon åt honom att köra igen. När vi väl kom hem barrikerade hon toaletten hela natten, så vi fick lov att gå ut i snön och kissa. Nästa gång Clara kommer och hälsar på ska vi sätta upp en sån där myntautomat utanför toaletten så hon får lov att betala för att komma in. Det kan vi nog tjäna en slant på...

Nu ska jag göra mig klar för skolan. Ska man ha med ett äpple till fröken? Uh. Jag har aldrig hållt på med sånt här förut. Plugga på universitet, det låter alldeles för seriöst för mig. Tur att jag har min kompis Johan att förlita mig på. Hoho. Jag kollade förresten kurslitteraturen och det var väldigt många böcker med där som vi redan läst på gymnasiet. Tack Leif. Jag älskar Leif. Sjung Oh Gudinna Om Vreden Som Brann Hos Pelliden Akilles.

Kommentarer
Postat av: Katinka

Oj vilken helg i snabb hastighet du har haft. Gå till skoln, gå hem och lugna sedan ner dig för sjutton!

2009-01-19 @ 14:44:28
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0