Jag vågade aldrig hålla din hand...

Jag tycker att den här krönikan var väldigt bra. Dels för att den är sann, fast kanske väldigt mycket för att jag aldrig har klarat av Linda Skugge. Inte ens på den tiden när hon kallade sig feminist. Jag tyckte bara att hon var gnällig och bitter. Men vadå, du gillar ju bitterhet? Tänker ni nu. Njae. Jag gillar bitter humor. Jag gillar när folk är bittra över saker man har rätt att vara bitter över. Vad var Linda Skugge bitter över? Att hon inte fick hångla när hon var ung. Mm. Buhu. Stackars Linda. Det var det enda det handlade om. Att hon ville hångla. Att hon behövde bekräftelse. Av en kille såklart. Det är ju jättefeministiskt.

Jag har som ni alla vet väldigt svårt för tjejer som måste få säga själva bekräftade genom killar hela tiden. Som måste hångla och ligga runt med killar bara för att känna sig bekräftade. Jag vet inte hur många av mina kompisar som någon gång har haft som ursäkt till varför de låg med någon som de sedan ångrat att de behövde bekräftelse. Och jag har alltid frågat hur man kan känna sig bekräftad genom att bara vara ett ligg för någon? Jag vet inte Linda. Du missade knappast något bara för att du inte fick hångla så mycket på högstadiet/gymnasiet. Eller gjorde hon kanske det?

Jag kommer aldrig att glömma en gång när jag och 3 kompisar satt hemma i mitt kök och jag och en av tjejerna satt och skojretades med de andra två tjejerna för att de var yngre än oss. Sa att vi inte skulle köpa ut åt dem när vi fick gå på Systemet och sånt. Då plötsligt en av de andra två tjejerna, på fullt allvar, säger: "Det spelar ingen roll att ni är äldre än oss för vi kommer ALLTID ha mycket mer sexerfarenhet än vad ni har!" Jag vet fortfarande inte vad hon menade med det. Om det betydde att de var snyggare eller mognare eller bättre än oss? Och varför det isåfall avgörs på hur mycket sexerfarenhet man har? Hon hade rätt i sitt uttalande i alla fall. Men är det något att vara bitter över?

Varför ska det alltid i slutändan handla om att få sig själv bekräftad av en kille? Varför duger det inte med att ens kompisar säger att man är snygg/rolig/bra? Eller ännu bättre, varför duger det inte att man själv tycker det?

Det är därför jag aldrig klarat av Linda Skugge. För att hon mest av allt ville hångla med någon.

Hellacopters - Carry Me Home

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0