Men jag tar allting på lek...

Idag var en stor dag i vårat hem. Dagen som jag väntat på. Länge. Dagen som jag drömt om alla andra dagar. Dagen som jag längtat efter. Dagen med stort D. Just idag är jag stark. Nej. Okej. Såhär är det. Jimmy hatar fisk. All sorts fisk, till och med fiskpinnar. Jag är kär i fiskpinnar, och jag är enormt förtjust i lax. Men eftersom Jimmy inte gillar fisk så äter vi inte det, lika som att vi inte äter pannkaka, för det hatar jag men Jimmy tycker om det. Nåväl. Efter att ha sett ungefär en miljon kockprogram så kom Jimmy fram till att han åtminstone vill lära sig att prova äta fisk. Så idag åt vi lax. Mmm. Delicious. Det var tider det. För att göra det lite mer i Jimmys smak så åt vi stark lax. Alltså, Dagens Middag:

Starka laxkuber med ris.



2 laxfiléer
1 röd chilifrukt
salt
chili & lime-krydda
1 dl sesamfrön

4 msk soja
1 msk honung
2 tsk sesamolja

Rosta sesamfröna.
Kärna ur och hacka chilifrukten.
Mixa lax, kryddor och chilifrukt i matberedare eller mixer.
Forma laxröran till kuber.
Vänd dem i sesamfrön.
Stek i ca 2-3 minuter på varje sida.
Blanda soja, honung och sesamolja i en kastrull.
Värm tills honungen har smält.
Häll såsen över laxkuberna.
Servera med ris.


Hur gick det då för herr von Lindroos med laxen? Han tog en tugga. Och spottade ut den. Så bra gick det. Jag får nog drömma vidare om att få äta lax en gång i veckan. Eller ens gång i månaden. Nåja. Nu har han åtminstone försökt, det kan man ju inte säga något mer om. Jag kanske skulle gett honom fiskpinnar, eller panerad torsk. Någonting lite... Mindre fiskaktigt.

Under kvällen har Evelina varit här och vi har tittat på Andra Avenyn såklart. Dessutom tittade vi på Next, tills Jimmys stora förtjusning. Eller kanske inte. Egentligen ville han ju titta, han vågade bara inte erkänna det när Evelina var här. Annars åt vi mest Drottningpaj som jag bakat, tillsammans med vaniljglass. Nej, jag bakade den inte tillsammans med vaniljglass. Vi åt den tillsammans med vaniljglass. Jag bakade den tillsammans med min matberedare och en kavel.

Nu ska jag läsa lyrikanalys och sen försöka sova lite. Har jag tur så kanske min karl kommer och lägger sig innan det blivit ljust ute också. Just ja. Någon som vill följa med mig på The Hives på Trägår'n den 24'e mars? Jimmy vägrar av någon anledning att vara i min närhet när jag är i Howlin' Pelles närhet. Jag kan omöjligt förstå varför...

Micachu - Calculator

Kommentarer
Postat av: Katinka

Tycker inte heller om fisk så här förstår jag faktiskt herr Lindroos. Men synd om dig ju.



Lyrikanalys? Pluggar du litt.vet? Det har nämligen jag gjort i många långa år så lite nyfiken är man ju...

2009-02-04 @ 13:52:04
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0