Men allt det här vänder sig in i mig.



500 gr grytbitar av nötkött
8 st salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 burk hela konserverade tomater
2 st gröna chilifrukter
33 cl ljust öl
1 tärning köttbuljong
chilipulver
chilisås
spiskummin
oregano
grovmalen svartpeppar
salt
farinsocker

Hacka salladslöken. Kärna ur och hacka chilifrukten.
Bryn köttet i olja i en gryta. Blanda ner salladslök och chilifrukt. Låt fräsa ett tag.
Blanda ner resten av ingredienserna. Krydda efter behag. Låt grytan koka ca 1,5 timme.
Smaka av då och då så att chilismaken inte blir för stark/svag. Servera med ris.

Ja. Det var våran söndagsmiddag det. Gott var det också. Grytor är förstås nästan alltid gott. Speciellt chiligrytor. Jag var lite skeptisk till det där med ölen, men det blev så bra så. Och det var förstås på grund av den här chiligrytan som Jimmy fick för sig att bli någon slags trädgårdsmästare. Vi får se hur det artar sig. Nu ska jag dricka kärlekste som svärmor skickade hit till Alla Hjärtans Dag och så ska jag titta på Jamie Oliver. Happy days, mate!

Dan Auerbach - I Want Some More

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0