Kolasnittar med pepparkakssmak.

Jag och Pippen har haft lite julverkstad här under kvällen för att göra julgodis. Det slutade väl visserligen med att han lekte med bilar och jag bakade kakor, men det kanske var det bästa ändå. Lite hjälpte han förstås till, och då gjorde vi kolasnittar med pepparkakssmak.



Kolasnittar med pepparkakssmak

100 gr smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
Rulla ut degen till två längder, lika långa som plåten.
Lägg på en pappersbeklädd plåt och platta till dem.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.

Pepparkakor på ett kick, skulle man kunna säga. Nu får vi se hur länge det finns några kvar för Pippen och Alva smyger omkring här i huset just nu och ser väldigt luriga ut.

Annars har jag lekt med Ceebs idag. Först sprang jag runt ensam och rädd på stan. Träffade Maddyn en snabbis och sen kom Ceebs och så försökte vi hitta julklappar. Det gick inte alls så vi gick hem till Ceebs och Böte och gosade med William istället. Jag vill också ha en bebis! En sån som William som kryper upp och ner i taket och leker Spiderpig, det skulle inte alls sitta fel. Rocky Road skulle inte heller sitta fel, såna får man också hemma hos Ceebs och Böte. Himla bra hem de har, både bebisar och Rocky Road.

Nu ska jag gå och äta bebisost. Jag älskar Babybel. Så pass mycket att det nog inte kommer finnas några kvar att ha på julbordet. Men det gör väl inget, vi har ju aldrig haft Babybel på julbordet förut så det är nog ingen som kommer att sakna det i år heller. Det hade ju varit värre om jag ätit upp alla köttbullarna eller hela skinkan.


Kommentarer
Postat av: Malin

Haha, klart jag såg nöjd ut, fick ju det största paketet ;) Det innehöll en mysig filt och två trisslotter som jag vann 25 kr på. Miuuuu!



Hmm, jag måste HELT ha missat dom där chipsen alltså. Får ta mig en titt nästa gång jag är och handlar. I morgon ska jag förresten göra mer Rocky Road-fudge. Mamma har önskat ;)

2009-12-22 @ 22:16:39
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Jenny H

babybel och rostbiff är det enda jag kräver på julbordet!

2009-12-24 @ 22:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0