Fylld aubergine.

Färskare än så här blir det inte för det här åt vi för ungefär 20 minuter sedan. Jag testade någonting helt nytt, då jag försöker se till att vi äter vegetariskt 2-3 gånger i veckan men det känns som att quorn börjar bli lite tjatigt. Så då fick det bli någonting helt annat, nämligen fylld aubergine. Det var verkligen hur lätt och smidigt som helst.


Fylld Aubergine

För 2 pers

1 st aubergine
6 st körsbärstomater
½ rödlök
2 vitlöksklyftor
2 skivor vitt bröd
1 msk olivolja
½ kruka färsk basilika
1½ dl riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginen på längen. Gröp ur fruktköttet och tärna det.
Dela tomaterna på mitten. Finhacka lök och vitlök.
Hacka basilikan. Riv brödet i små bitar.
Lägg allting i mixer eller matberedare. Tillsätt olivoljan.
Mixa ihop tills det blir finhackat, inte mos.
Tillsätt parmesan och blanda om.
Fyll aubergine-halvorna med röran.
Gratinera i ugn ca 25 minuter. Servera med en sallad.

Jag tyckte det var gott och Jimmy tyckte att "det smakade lite konstigt". Om ni undrar varför jag alltid skriver vad Jimmy tycker om det vi äter så är det för att då kan man tänka såhär: Har du någon som är kräsen därhemma så kommer den antagligen inte tycka om sånt som inte Jimmy tycker om. Är du som jag och äter nästan allting så kommer du att tycka om det jag tycker om. Fast det gäller inte när det kommer till bakverk, för där är det jag som är den kräsna och Jimmy som tycker om nästan allting.

Nu ska jag dricka lakrits-te och titta på teve. Kanske äta lite pepparkaka också. Jag har haft pepparkaksverkstad här idag. Det blev lite grisar, bockar, hjärtan, älgar och dinosaurier. Men det finns fortfarande hur mycket pepparkaksdeg som helst kvar i kylen, så om någon är sugen på att baka några små kakor så är det bara att titta förbi. Gärna med en pepparkaksform, för såna har vi inte så många av.

Them Crooked Vultures - Gunman

Kommentarer
Postat av: Malin

Haha, jooo, det är jättesött, but that's how I like it ;D Nu tänkte jag skriva att det är bra, för man behöver bara en bit. Men så är det ju inte för mig. Jag menar, jag skulle sitta här och blåljuga om jag sa att jag bara tar en bit och sen känner mig nöjd. Icke! Hur som helst bryter det fint mot annat chokladgodis. Typ Rocky Road (iaf om man gör den med mörk choklad). Nuff said, jag älskar vit choklad, men det visste du ju redan ;) Är inne i en testperiod nu, gör småsatser av olika julgodis så jag vet vad jag ska göra lagom till jul. Ja för det finns liksom inte en chans i världen att godiset jag gjort den här veckan kommer finnas kvar när det väl är jul :P



Har du tips på nåt smarrigt julgodis jag kan testa? Ska göra mozartkulor har jag tänkt, och en annan slags tryffel utan vit choklad med frukt och nötter som jag gjorde förra året :)

2009-12-02 @ 22:28:17
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Hemma hos Olof och mig är det jag som är kräsen. Pinsamt och patetiskt kräsen. Olof däremot äter allt. Han skulle förmodligen kunna äta sopor.

2009-12-02 @ 22:36:50
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Sandra drömkaka

Men oj stackarn kille då han verkligen missat nå hihi! Men då tyck jag att det är dags du fixar han en stor skål marängswiss & visar hur det ska vara ;) !

2009-12-03 @ 11:34:09
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: carolina

dinosarie-pepparkakorna vil ljag nästan se bild på ;) det såg gott ut med aubergine! min man härhemma gillar ju aubergine, mousakka och allt sånt, så det ksulle säkert kunna gå hem här. vi käkar också veggo en gång i veckan, det känns nyttigt ;)

2009-12-03 @ 13:14:37
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0