Ett wild n' crazy fredagsmys.

Nu är det ju inte fredag idag, men jag har ju inte bloggat under helgen så då får vi ta det nu istället. Det kan ju pigga upp en annars ganska grå söndag. Fredag är ju taco-dagen, även om vi är ganska dåliga på att följa den traditionen i det här huset. Åtminstone i den här lägenheten, jag har faktiskt ingen aning om huruvida våra grannar i huset äter tacos varje fredag eller ej. Men vi brukar ju äta lite andra versioner på tacos. I fredags blev det en ganska stark taco-kycklinggryta med ris.


Taco-kycklinggryta

För 3 portioner

3 kycklingfiléer
1 burk (400 gr) hela tomater
1 påse tacomix
1 dl vatten
1 liten burk majs
1 liten burk kidneybönor
jalapeños efter eget tycke och smak

Srimla kycklingen och bryn det i en djup panna.
Tillsätt tomaterna, vatten och kryddmix.
Låt koka ihop i ca 10 minuter.
Tillsätt majs, bönor och jalapeños och låt koka tills bönorna är varma.
Servera med ris och en sallad.

Jag behöver väl inte ens skriva att det var gott? Det var gott. Tycker man inte om stark mat så skippar man bara jalapeñosarna, eller så serverar man det med en klick créme fraiche eller gräddfil. Lite värma nachochips kan säkert också funka bra till.

Helgen har varit väldigt lugn och skön. Det behövdes nog för igår kväll när jag la mig och läste så somnade jag för första gången i hela mitt liv med boken i handen, ni vet sådär som de gör på film. Det har aldrig hänt mig förut, men helt plötsligt stod Jimmy bredvid mig och frågade om han skulle lägga undan boken eftersom jag sov. Sen var jag ju visserligen uppe klockan 7 igår morse också eftersom jag skulle jobba också, så det hade nog en del med saken att göra.

Nu ska jag ta en söndagsgrå promenad så har jag åtminstone gjort någonting vettigt idag. Visserligen ska man inte göra vettiga saker på söndagar, men jag ska ju alltid vara lite tvärtemot.

Amy Winehouse - He Can Only Hold Her

Kommentarer
Postat av: Carro

Det lät gott, JA ! :D Jag har kört Tacofood både fredag och lördag, hederlig i fredags & paj idag, sjukt gott ! :D



Jag har lånat min grannes rullrån :D Men de fanns elektriska på Electrolux, de gick lös på 445. Tror dock inte att det blir lika bra. Till min glädje var jag dock in på Duka idag och de hade fått in hederliga, men det kalaset skulle gå på 600. Känns liiite mycket. Skulle mer behöva nya grytor & kastruller ..

2009-12-06 @ 18:30:21
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Kräsna magar tycker väldigt mycket om tacos! :-) Jag älskar tacos! Måste äta det snart...

2009-12-06 @ 18:59:17
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0