När jag går runt här i feber.

Igår var jag som sagt bjuden på middag. Och det var inte bara jag som var bjuden utan Evelina fick också följa med hem till de värmländska flickorna i Majorna. Vi kan kalla dem Jolin och Ann. De började med att låsa in oss i grannens lägenhet. Jag vet inte vad det är för konstig välkomstgest men vi fann oss snällt till rätta. Efter ett tag fick vi dock bubbelvin att avnjuta medan vi satt där inlåsta så det gick an ändå. Till sist blev vi också utsläppta ur grannens lägenhet och fick komma in till Ann och Jolin.

Till förrätt fick vi en liten toast med tonfiskröra vilket inte var dumt alls. Till huvudrätt bjöds det på detta och till efterrätt fick vi chips. JA, det räknas som efterrätt! Ann hade dessutom gått på nostalgitripp på Baloo's och köpt både Hallonsoda och Cuba Cola. Eller ja, det hette ju inte Hallonsoda utan Halloj - Ej För Vuxna. Så jag lät bli den och drack Cuba Cola istället. Huu, vad sött det var. Sockerlager på tänderna efter ett halvt glas. Efter att ätit oss proppmätta och glada började Jolin och Ann dansa så jag och Evelina blev rädda och åkte hem. Ungefär...

Annars satt vi mest och diskuterade chipsminnen, sommarjobb, Andra Avenyn (haha!) och huruvida en flipp är något man får eller något man tar sig. Jag trodde att "flipp" var ett allmänt känt fenomen men det är tydligen en falugrej för varken Jimmy, Evelina, Jolin eller Ann hade någonsin hört talas om det innan. En flipp är när man antingen blivit rejält sårad eller nyss avslutat ett väldigt långt förhållande och då börjar ligga med allt man ser och möter och får bete sig förjävla illa utan att behöva ursäkta sig med något annat än att man har en flipp. Man kan ligga med x antal personer under en kväll, sitt ex kompisar, sina kompisars pojkvänner osv. osv. och kan sen bara rycka på axlarna åt det och säga att: "Jag har ju en flipp!" I Falun är detta fenomen väldigt populärt, själv har jag aldrig haft någon men jag ska nog ta mig en när jag och Jimmy skiljer oss när vi är i 50-årsåldern och har 4 barn att dras med. En får ju unne säj lite.

Idag har jag, förutom att stryka; hämtat kurslitteratur, dammsugit hela lägenheten, bytt gardiner i sovrummet, inhandlat lite proviant tills i helgen, lagat middag och pluggat. Så nu får jag äta Ben&Jerry's medans Jimmy skurar golven. Jo. Det får jag faktiskt. Det säger min mamma!

The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0