Men jag kan inte tro att jag fortfarande lever.

Om lördag är latmat-dag så är söndag oftast tvärsom, det är då jag oftast får för mig att göra någon slags långkok eller liknande. Söndagsmiddag, det hörs ju bara på ordet att fint ska det vara! I söndags var det inte direkt långkok det bjöds på, och egentligen var det väl inte så värst avancerat heller. Men gott var det i alla fall!



Fläskkotletter
Päron
Ädelost på tub
Potatis, fast

Beräkna en fläskkotlett och ½ päron per person. Börja med att värma ugnen till 225 grader.
Skär potatisen i slantar, behåll skalet. Lägg potatisen i ugnsform,
ringla över olivolja och krydda den. Ställ in i ugnen.
 Stek fläskkotletterna ca 3-5 minuter på varje sida.
Skär päronet i tunna skivor och stek skivorna.
Lägg kotletterna i ugnsfast form, lägg päronskivorna över
 och ringla över ädelost efter eget smak och tycke.
Stoppa in i ugnen ca 5 minuter. Servera med potatisen och en god grönsallad.

Egentligen behöver man inte använda ädelost på tub, det är bara det att ingen här i hushållet är speciellt förtjust i ädelost så det används endast i små portioner i såser och sånt och då håller ju en tub sig mycket längre. I den här rätten tyckte jag dock att det var gott, det blev en bra kombination med päronet och kotletten. Han som satt bredvid, vi kan kalla honom Jimmy, var inte lika förtjust i just ädelost-delen så nästa gång (om det blir en nästa gång) så blir det nog någon mildare ost ovanpå.

Nu ska jag förbereda lite inför dagens storstädning. Rulla ihop lite mattor och plocka undan lite och sånt. Storstädning och bullbak står på schemat idag. Och en jädrans massa läsning framåt kvällen, hur det nu ska gå ihop med att FBK har chans att ta hem SM-guldet ikväll. Nåja. En sak i taget. Ingen panasonic.

Mountains - Map Table

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0