Men var inte så högtidlig.

Aaah. Helgen från helvetet är över. När andra människor har sina föräldrar på besök brukar de vara glada och ha fått massor av saker. När jag har haft mina föräldrar på besök har jag kommit till insikt om att:
1. Jag ska aldrig mer bjuda ner mina föräldrar till Göteborg.
2. Jag ska nog inte åka hem och fira jul.

Eller nåja. Min mamma kan få kommer ner och hälsa på, med någon kompis eller med Pippen. Men min pappa kan stanna hemma. Det enda han gjorde var att klaga på allting, Göteborg är fult, vädret är ful, lägenheten har ingen balkong, det är för mycket uppför, maten var dålig, ställena vi åt på var dåliga. Allt var helt enkelt dåligt. Till sist tröttnade jag, om inte han tänkte låtsas att han tyckte det var kul att komma och hälsa på så tänker inte jag låtsas att det var kul att han var här heller. Så jag orkade inte ens svara på tilltal till slut.

Det där med julen är jag dock inte riktigt säker på ännu. För det första är det ju så att jag faktiskt inte kommer att ha råd att åka hem över jul, men efter den här helgen kände jag att jag egentligen inte skulle ha haft lust ens om jag hade haft råd. Fast när jag sa det till min mamma blev hon jätteledsen och erbjöd sig att betala biljetterna hem (men att låna mig pengar så jag kan betala hyran går inte? nej, det förstås. julen firar vi ju i DALARNA så det är ju viktigt och på riktigt.) , så jag åker nog hem ändå. Det kan ju vara trevligt att träffa kompisarna och Storebror. Kanske få en julklapp också. Fast om det ska vara som det var i helgen får jag nog bita mig hårt i tungan för att inte säga något sånt där. Ni vet.

Annars var det bra. Pippen är ju ett energiknippe utan dess like. I fredags var vi på Universeum och han hade nog kunnat stanna hela dagen, helt förstörd var han när vi fick lov att gå. Det fanns ju hajar! Och rymdskepp och en regnskog och... Ja, jag förstår honom faktiskt. Han fick ju faktiskt en ödla med sig därifrån, som numera bor på våran bokhylla tillsammans med cementblandaren och ett flygplan som han införskaffade. Sen lyckades han ramla ner från en jättehög klätterställning och ser nu ut som att han blivit nedslagen.

I går var vi på Liseberg på julmarknad. Jag fick åka massor av spännande karuseller. Som en pytteliten båt, eller helikoptrar, Sagoslottet och ja. Det var längesen jag åkte de där karusellerna. Det tråkiga var väl att det ösregnade så man var dyngsur rakt igenom efter några timmar. Men lite julkänsla var det allt där bland alla miljoner julelampor och julmusik överallt. Och Pippen var överlycklig och hade nog kunnat stanna hela natten. Det hade ju varit bättre än att väcka mig klockan sju varje morgon som han gjort iofs. Men men.

Nu har de åkt hem och jag vill åka på spa. Eller, egentligen vill jag bara att de här två veckorna ska gå apfort så att vi får flytta snart. Jag behöver ingen julafton för jag ser mer fram emot att få flytta. Och så saknar jag Jimmy. Som fan. Jag är fruktansvärt glad att jag har honom och att han alltid ställer upp. Åh, kan inte de här två veckorna bara segla förbi nu. Och måste alla julpynta så fint när jag inte har något julpynt överhuvudtaget? Nu ska jag läsa min nya bok.

Veronica Maggio - I Staden Växer Inga Blommor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0